Vorige
Nieuws

Dura Vermeer wint tender E5 Leidsche Rijn Centrum

Beelden: Absent Matter

Amsterdam, 22 juni 2021 – De Gemeente Utrecht heeft de tender E5 definitief gegund aan ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West. E5 is een bouwkavel van ca. 3.260m2 en ligt in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe stadsdeel van Utrecht. Op deze plek wonen straks 55-plussers in een levendig appartementencomplex. Legends is een ontwikkeling van Dura Vermeer en ontworpen door de Architekten Cie., en ANA Architecten. Bouwinvest neemt samen met woningcorporatie Bo-Ex de woningen af en is tevens betrokken bij de ontwikkeling. De bouw start naar verwachting eind 2022.

Bewegen en ontmoeten
Legends bestaat uit 150 woningen en is ingericht om te bewegen en te ontmoeten. Bewoners kunnen elkaar treffen in de gemeenschappelijke ruimtes; aan de leestafels en zithoeken in de zwevende binnenstraten, bij de ruime entrees, in de activiteitenruimten in de plint of in de binnentuin. De binnentuin is ontworpen door landschapsarchitect Karres en Brands en kent een oase van rust. De invulling en architectuur van het gebouw smelt samen tot een markant en interactief gebouw, met veel ruimte voor persoonlijk en collectief geluk. De bewoners van Legends maken deel uit van een levendige community waar gezond en gelukkig ouder worden voorop staat.

Jong blijven en vitaal ouder worden, het komt samen in het appartementencomplex. Een fijne plek voor een doelgroep die in een stedelijke omgeving zinvol actief wil blijven met behoud van eigen regie. In een veranderende woningmarkt voor ouderen leveren wij met deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage voor de stad Utrecht”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) is blij met de plannen van Dura Vermeer: “Zodra de kinderen het ouderlijk nest hebben verlaten, gaan veel mensen een nieuwe levensfase in. De mensen die in Legends komen wonen, laten waarschijnlijk een woning achter waar bijvoorbeeld weer een jong stel in kan trekken. Zij laten op hun beurt óók weer iets achter waardoor starters de woningmarkt kunnen betreden. En zo komt de woningmarkt op een natuurlijke manier in beweging. Daarom bouwen we in Utrecht voor verschillende groepen mensen, zodat iedereen een plek kan krijgen.”

Wonen in diversiteit
Van de 150 woningen zijn 50 woningen bestemd voor sociale huur, 50 woningen voor middenhuur en 50 woningen voor vrije sector huur. Met een grote diversiteit aan woonvormen voldoet het gebouw aan de verschillende woonwensen van actieve 55+ers. De woningen zijn extreem duurzaam, zowel in energie als in woonjaren. Zo zijn de appartementen energiezuinig met gezonde ventilatie, en aanpasbaar in veranderende (zorg)behoeften.

Plan Legends realiseert 150 huurwoningen voor 55+’ers.

Jong blijven en vitaal ouder worden, het komt samen in het appartementencomplex.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.