Vorige
Nieuws

Een bijzonder moment voor zorgorganisatie Cardia

Op dinsdag 17 november 2020 overhandigden Dura Vermeer Bouw Zuid West en Bouwinvest Health Fund aan zorginstelling Cardia live vanuit de entreehal de sleutel van de nieuwe zorglocatie Floriadehof in Zoetermeer. 

Vorig jaar is Dura Vermeer Bouw Zuid West gestart met de bouw van de nieuwe, duurzame en toekomstbestendige locatie, nadat Bouwinvest Healthcare Fund de 62 zorgstudio’s van Dura Vermeer had gekocht voor zorginstelling en huurder stichting Cardia.

Floriadehof is ontwikkeld voor mensen met dementie waarbij de woonvorm geheel aansluit op behoeften. Het gaat in totaal om ca. 3.400 m2 bestaande uit 62 zorgstudio’s die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn vier etages en op elke etage worden kleinschalige woonvormen met centrale huiskamers en diverse belevingsruimtes gerealiseerd. En dat op een zeer centrale locatie, met een mooi park om de hoek.

Visualisatie Floriadehof

Dicht bij winkelcentrum Rokkeveen, naast een gezondheidscentrum, met park om de hoek

En de symbolische sleutel van de oplevering heeft Cardia straks niet meer nodig. Het nieuwe gebouw is van alle gemakken voorzien en volledig sleutelloos. Het feestelijke moment lieten we niet onopgemerkt voorbij gaan. De sleuteloverdracht was digitaal te volgen via een livestream. Samen met collega's, nieuwe bewoners en het zorgpersoneel van Cardia waren velen live op afstand aanwezig.

Aan de Zenobiagang in de wijk Rokkeveen staat het nieuwe pand. Deze wijk is gebouwd in de jaren tachtig en kent ca. 20.000 inwoners waarvan een relatief groot aandeel 65- en 75-plussers. Het gebouw is dichtbij het winkelcentrum Rokkeveen, naast een gezondheidscentrum en om de hoek van een park.  

Symbolische sleuteloverdracht

Floriadehof is van alle gemakken voorzien

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!