Vorige
Nieuws

Een eigen 'Boswinkeltje' voor de huurders en kopers van Ons Boswinkel in Enschede

Op dinsdag 21 mei vierden we samen met Ons Huis, toekomstige bewoners, omwonenden en andere partners het bereiken van het hoogste punt van het bouwproject Ons Boswinkel. Dit moment markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van deze nieuwe wijk in Enschede. Om deze mijlpaal te vieren, organiseerden de betrokken partijen verschillende activiteiten, waaronder "Ons Boswinkeltje", waar toekomstige bewoners een plantje mochten uitzoeken voor hun nieuwe huis. Samen met alle partners hesen de toekomstige bewoners de vlaggen, een symbolische handeling die de gezamenlijke inspanning benadrukt.

Belang van de Nieuwe Wijk voor Enschede

Jeroen Diepemaat, wethouder bij de Gemeente Enschede, benadrukte het belang van deze nieuwe wijk voor de stad Enschede. “Met deze nieuwe wijk wordt een geheel nieuwe impuls aan dit gebied gegeven. Dat past bij onze ambitie om te blijven bouwen in en aan de stad.” Deze wijk zal een divers thuis bieden aan zowel jonge gezinnen als oudere bewoners, wat bijdraagt aan een inclusieve en levendige gemeenschap.

Een Markt voor Bewoners en Omwonenden: Het Boswinkeltje

De viering omvatte ook een markt met verschillende kraampjes, bedoeld om bewoners en omwonenden samen te brengen én de natuur nog meer te integreren in de nieuwe wijk. Bij de kraam ‘groen en de wijk’ konden bezoekers een kleine giveaway meenemen, zoals een plantje, een vogelbol of een insectenhuisje. Een andere kraam bood bewoners de kans om suggesties in te leveren voor de namen van de hofjes en appartementencomplexen in de wijk. Daarnaast was er een mini-tentoonstelling over de geschiedenis van Boswinkel, van vroeger tot nu. Ons Huis en Incluzio hadden informatiestands waar bezoekers meer konden leren over de wijk en de ondersteuning die Incluzio biedt om de veerkracht van buurten en inwoners te vergroten.

Planning en Realisatie van de Wijk

Sinds december 2023 zijn alle oude woningen gesloopt, en de bouw van de nieuwe woningen is in volle gang. De eerste woningen aan de Kotmanlaan worden verwacht voor de zomer van 2024 opgeleverd te worden, gevolgd door de eengezinswoningen aan de Gelderlandstraat en de eerste beneden-bovenwoningen. Het appartementencomplex aan de Overijssellaan zal begin 2025 klaar zijn. In totaal worden er 232 huurwoningen en 49 koopwoningen gerealiseerd. Trebbe is verantwoordelijk voor 26 eengezinswoningen voor de verkoop en 50 beneden-bovenwoningen voor sociale verhuur. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt 76 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen en 116 appartementen. De hele wijk zal naar verwachting in 2025 voltooid zijn.

de natuur als goede buur

Ons Boswinkel vertegenwoordigt meer dan alleen een bouwproject; het is een nieuwe impuls voor de stad Enschede, die bijdraagt aan de groei en diversiteit van de gemeenschap, maar ook de natuur. Met een breed scala aan woningen en voorzieningen zal deze wijk een aangename en inclusieve leefomgeving bieden voor al haar bewoners, het groen en de dieren. We kosteren de aarde door CO2-uitstoot te verminderen. We bouwen zoveel mogelijk energieneutraal, gebruiken de juiste materialen en zorgen dat we rekening houdden met de natuur. Daarom was het Boswinkeltje een mooie toevoeging aan dit project.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Tine-Loes Hemmes

Adjunct-directeur Vastgoedontwikkeling en Klant & Markt Regio Overijssel, Regio Gelderland, Regio Drenthe, Regio Flevoland, Regio Friesland, Regio Groningen
Tine-Loes Hemmes