Vorige
Nieuws

Eerste fase woonzorgcentrum Borgstede opgeleverd

De eerste fase van het woonzorgcentrum Borgstede in Barendrecht opgeleverd aan zorginstelling Laurens. Het woonzorgcentrum is bedoeld voor mensen met een intensieve zorgvraag. De eerste 50 van de in totaal 99 appartementen zijn op 10 november opgeleverd. Een bewoner nam de sleutel symbolisch in ontvangst. 

Het woonzorgcentrum is bedoeld voor mensen met een intensieve zorgvraag en bestaat uit 10 woongroepen met een gezamenlijke huiskamer. De eerste 50, van de in totaal 99 appartementen zijn vandaag opgeleverd. Door het gebruik van onder andere prefab badkamers heeft Woonzorg weer een stap gezet in het standaardiseren van verpleeghuizen. De woningen zijn duurzaam gebouwd met aandacht voor een optimaal binnenklimaat. Hierbij wordt onder andere de temperatuur en de binnenluchtkwaliteit nauwlettend gemonitord. Rondom het gebouw wordt een ruime tuin ingericht, waar de bewoners kunnen genieten van de omgeving. 

Parallel met de bouw heeft de gemeente Barendrecht de openbare ruimte opnieuw ingericht. Eerder dit jaar werd het Sociaal Hart in wijkcentrum Windsingel geopend, dat verbonden is aan locatie Borgstede. Deze ontmoetingsruimte is het bruisend hart van de wijk waar jong en oud samenkomen. De totale transformatie van het gebied is indrukwekkend.

De bewoners verhuizen begin 2024 van de oudbouw naar de nieuwbouw. Hierna wordt de oudbouw gesloopt en start Dura Vermeer Bouw Zuid West met de bouw van de laatste fase van de nieuwbouw.  

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!