Vorige
Nieuws

Eerste fundatiestort Windpark Zeewolde een feit

Fundatiestort Windpark Zeewolde

Maandag 7 december vond de eerste betonstort van de windmolenfundaties van Windpark Zeewolde plaats Deze eerste fundatiestort is het startsein voor in totaal 91 fundaties. Een grote mijlpaal voor het project. Ondanks het regenachtige weer verliep de stort naar volgens planning.

Mark Maatman, Hoofduitvoerder van deze werkzaamheden: ‘Na een lange voorbereiding was het dan eindelijk zover. Met alle betrokken partijen hebben we de werkzaamheden goed voorbereid om deze eerste stort op tijd te kunnen halen. En dat is gelukt: Mijlpaal bereikt! Dat hebben we dan ook wel even gevierd met alle medewerkers. Donderdag 10 december is de tweede stort. Daarna kunnen de fundaties van de overige 90 molens gestort worden. De “trein” is gaan rijden, de eerste 300m3 is gestort, nu de overige 40.000 m3 nog!’

WINDPARK ZEEWOLDE

Windcombinatie Dura Vermeer-GMB realiseert tussen Zeewolde en Almere in opdracht van Windpark Zeewolde de parkwegen, kraanopstelplaatsen, windmolenfundaties en parkbekabeling voor het toekomstige windpark. De 91 windmolens vervangen de huidige 220 windmolens in het gebied tussen de A6, A27, Knardijk en de N305. Windpark Zeewolde is het grootste Nederlandse windmolenpark op land en het grootste gemeenschapsproject van Europa. In het gebied van meer dan 300 vierkante kilometer is meer dan 90% van de boeren, bewoners en ondernemers aandeelhouder. Samen zorgen ze ervoor dat de 220 solitaire molens die momenteel in het gebied staan, vervangen worden door grotere molens in lijnopstellingen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.