Vorige
Nieuws

Feest in Nobelhorst met viering 1000e woning door Dura Vermeer

Vandaag markeerden de Gemeente Almere, het team van Dura Vermeer, Ymere en de bewoners van Nobelhorst een bijzonder moment; de oplevering van de 1000e woning in Nobelhorst! Wethouder Jesse Luijendijk, Gemeente Almere en Tine-Loes Hemmes, directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vemeer onthulden de woning op feestelijke wijze met een grote strik. Niet alleen deze woning, maar de onvermoeibare inzet van alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit complete, unieke dorp maken dit moment het vieren waard.

Het eigenzinnige Nobelhorst 

Het dorp Nobelhorst, gelegen op slechts vijf kilometer van Almere Stad, is een unieke gebiedsontwikkeling. Het is een dorp dat zich onderscheidt door zijn eigenzinnige thema's, buurtschappen en buurtkavels, en het warme dorpse karakter dat de bewoners hebben helpen vormen.  

Wethouder Jesse Luijendijk van de Gemeente Almere: “Ik vind het een machtig mooie idee dat we hier vandaag bij de 1000ste woning van Nobelhorst staan. Want Nobelhorst is één van de parels van onze nieuwbouwwijken in Almere. Een wijk die mensen kansen en ruimte biedt voor initiatieven, met gelegenheid om hun talenten te ontplooien. Waar ondernemen, waardigheid, verbondenheid en solidariteit centraal staan. Dit is in een notendop de grondgedachte van Nobelhorst. Zo is het in 2010 verwoord en zo geldt het tegenwoordig nog steeds.” 

Tine-Loes Hemmes, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer: “Met het hele team en alle partners hebben we ons ingezet een omgeving te ontwikkelen en bouwen, waar mensen makkelijk kunnen verbinden met wat ze nodig hebben en zich goed te voelen. Met aandacht voor de natuur, mobiliteit, ontmoeting en verbinding. We blikken terug op een bijzonder traject de afgelopen jaren en kijken uit naar de volgende fase!” 

De 1000e woning

Met het eerste project; de werkfabriek

Van kale vlakte tot volwaardig dorp 

De ontwikkeling van Nobelhorst begon in een tijd van bouwcrisis en uitdagingen, maar de visie en vastberadenheid van alle partners, waaronder de Gemeente Almere, Ymere en Dura Vermeer, hebben geleid tot dit resultaat.  

De eerste stappen werden gezet met de bouw van de Melkfabriek in Het Brinkdorp, een project dat symbool staat voor de pioniersgeest van Nobelhorst. Sindsdien zijn verschillende wijken, voorzieningen en gemeenschapsfaciliteiten ontstaan, waardoor Nobelhorst is uitgegroeid tot een levendige en bloeiende gemeenschap. 

De komende fases 

De toekomst van Nobelhorst ziet er even veelbelovend uit als zijn verleden. Het Marktdorp is in aanbouw en vormt de nieuwste dorpskern. Groen heeft de hoofdrol en de natuur bepaald het landschap. Aan het Bos is bijna volledig opgeleverd en de volgende fases De Eilanden en Dorpshart starten binnenkort met bouw en verkoop. We hopen naast de bestaande ontwikkeling nog 410 koopwoningen te realiseren en samen met Ymere ook huurwoningen toe te voegen. 

Reden om te vieren

Dankzij het team aan bouwpartners en opdrachtgevers

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Tine-Loes Hemmes

Adjunct-directeur Vastgoedontwikkeling en Klant & Markt Regio Overijssel, Regio Gelderland, Regio Drenthe, Regio Flevoland, Regio Friesland, Regio Groningen
Tine-Loes Hemmes