Vorige
Nieuws

Herontwikkeling Rembrandt Park

In een van de grootste parken van Amsterdam, het Rembrandtpark, zijn inmiddels de eerste tekenen van de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw al zichtbaar. Investeerder en ontwikkelaar Round Hill Capital en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter zetten dit karakteristieke gebouw uit de jaren zestig met deze transformatie weer helemaal op de kaart. Onder de nieuwe naam Rembrandt Park is het complex straks een geweldige locatie voor een mix van bedrijven en publieke faciliteiten. Een bijzonder project in Amsterdam-West dat Dura Vermeer Renovatie Midden West samen met partner Bosman Bedrijven aangaat.

Hoogwaardige renovatie

Rembrandt Park omvat de renovatie van circa 25.000 vierkante meter kantoorruimte en krijgt 2.500 vierkante meter extra oppervlak door de twee extra verdiepingen die bovenop de tien bestaande lagen komen. Het gebouw wordt volledig gestript en architectenbureau HofmanDujardin geeft het gebouw een nieuwe transparante aanblik met een open begane grond. In het volledig uit glas opgetrokken paviljoen met uitzicht over het park komt een met restaurant en groot terras aan het water dat vrij toegankelijk is. Voor ontspanning kunnen bedrijven die zich in het gebouw vestigen en bezoekers ook terecht in de koffiebar en sportschool.

BREEAM Excellent

Deze hoogwaardige renovatie beoogt een BREEAM-certificaat Excellent. Om de verduurzaming mogelijk te maken wordt het huidige gebouw herontwikkeld en krijgt Rembrandt Park onder meer een nieuwe gevel die volledig voldoet aan de isolatie-eisen, WKO-installatie, lage temperatuur verwarming (LTV), klimaatplafonds en PV-panelen op het dak.

De herontwikkeling van Rembrandt Park is het begin van een grotere ontwikkeling om een aantrekkelijk aanbod van werk en recreatie te realiseren op deze mooie locatie in Amsterdam-West.

 

Foto: HofmanDujardin.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.