Vorige
Nieuws

Het Kwadrant Maarssen is de winnaar!

Donderdagmiddag 15 juni werd op de Provada bekend gemaakt dat het Kwadrant in Maarssen de winnaar is van de Property NL re-use award: de juryprijs voor de grootste transformatie van kantoor naar woonruimte in Nederland.

Wat een verrassing! We zijn erg blij met deze erkenning en bedanken onze opdrachtgever We Do Projects graag voor deze opdracht!

korte slideshow van het project

Het oude kantoor van Fujitsu in Maarssen is getransformeerd naar 260 studentenstudio's, waarbij in de plint ruimte is voor buurtfuncties. 

Uitzonderlijk snel 

In nog geen 8 maanden tijd is het 11 bouwlagen tellende kantoorpand met een dubbel hoge begane grond en daarboven een stervormige plattegrond volledig getransformeerd. De totale oppervlakte is: 10.500m². 

Gezamenlijke ruimte

260 studio's volledig voorzien van keuken en badkamer

In de toren hebben wij een 260-tal zelfstandige studio’s gerealiseerd voor studenten, voorzien van eigen sanitair en keuken. Op het terrein ontwikkelt de opdrachtgever ook nog twee nieuwbouwtorens, waardoor er uiteindelijk op de locatie een campus ontstaat met wel 1200 wooneenheden. 

de hal

het oude kantoor van Fujitsu

Samenwerking Universiteit van Utrecht 

Er is een samenwerking met de Universiteit van Utrecht (UU) opgezet. De UU mocht 200 van de woningen met voorrang aanbieden aan hun internationale studenten (wat voor hun weer resulteerde in een huurvoordeel: max euro 675 all-in). Dit speelde mooi in op de kamernood in Utrecht. De woningen waren binnen één avond volledig verhuurd.  

Verdere ontwikkelingen 
Op de locatie komen ook nog twee wooncomplexen (499 huurwoningen in de vrije sector, het middensegment en sociale huur). Wij bouwen deze overigens niet. Daarna wordt de gehele locatie aangepakt en van groen voorzien.  

1
3

Ons team, partners, opdrachtgever en alle andere betrokken: gefeliciteerd. Hier zijn we erg trots op! 

Gewonnen!

Adjunct Directeuren Debby van Kraaij en Yolanda van Rijswijk nemen de award in ontvangst!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!