Vorige
Nieuws

Iedereen aan de Vrijheidssoep

We eten op 5 mei samen, aan duizenden tafels in Rotterdam en heel Nederland, dezelfde Vrijheidssoep. Dit is een initiatief van stichting Kongsi om samen Bevrijdingsdag te vieren. Diepeveen draagt, als partner van Vrijheidssoep Rotterdam, het initiatief een warm hart toe door soepblikken beschikbaar te stellen aan kwetsbare Rotterdammers in de buurt. Ook stellen we de kopgevel van ons karakteristieke Diepeveencomplex beschikbaar voor een muurschildering gemaakt door Lastplak en Pluspunt!

Community art mural

De kunstenaars van Lastplak en Pluspunt realiseerden op 24 april een muurschildering met daarop de zin 'ik voel me vrij als'. Daar kan iedereen zijn eigen invulling aan geven op de kopgevel van Diepeveen. Voorbijgangers maken de zin zelf af met krijt. Op deze manier staan Rotterdammers stil bij het gevoel voor vrijheid en delen ze hun ideeën hierover met elkaar. Zelf meedoen met de Vrijheidssoep is eenvoudig door een blik Vrijheidssoep te bestellen. Chef-kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt de Vrijheidssoep van 2021. Het etiket van het soepblik is ontworpen door kunstenaar Piet Parra. Een echt collectors item dus.

Community Art Mural  

Met de zin 'ik voel me vrij als'

Voor €5,- koopt een Rotterdammer één blik voor zichzelf

en doneert gelijk een blik aan een kwetsbare mede-Rotterdammer

Ontmoeting en verbinding

De soep is ook zelf te bereiden met de kookinstructies van Yvette van Boven. Voor €5,- koopt een Rotterdammer één blik voor zichzelf en doneert gelijk een blik aan een kwetsbare mede-Rotterdammer. Iedereen aan de Vrijheidssoep dus! 

Bevrijdingsdag is een dag voor ontmoeting, verbinding en het zorgen voor elkaar. Juist nu het samenzijn beperkt is, is er veel behoefte aan verbinding. Samen aan tafel is daarvoor een kleine moeite en een mooi gebaar. En daar dragen wij graag aan bij. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!