Vorige
Nieuws

In Gouda verrijzen 156 sociale huurwoningen

Op 13 december is officieel het startsein gegeven voor de bouw van appartementengebouw ‘De Koploper’ in Gouda. De nieuwbouw bestaat uit 156 sociale huurwoningen en is onderdeel van het project Spoorzone Gouda. Rogier Tetteroo, wethouder wonen in Gouda, gaf letterlijk het startsein met een stationsfluit. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in juni 2024 opgeleverd.

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt appartementengebouw ‘De Koploper’. De nieuwbouw is van Mozaïek Wonen en de ontwikkeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Gouda en Dura Vermeer. Rogier Tetteroo: “Dit zijn de eerste woningen die gebouwd worden in de Spoorzone. Daarmee is dit gebouw een echte ‘koploper’ Met de huidige krapte op de woningmarkt, zijn deze betaalbare sociale huurwoningen meer dan welkom.”

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Voor Mozaïek Wonen is dit ons grootste en hoogste appartementengebouw ooit. Extra bijzonder! En dat op deze plek. De woningen worden energiezuinig en betaalbaar. Hiermee realiseren we mooie woningen voor Gouda. Hard nodig in een tijd waar veel mensen een woning zoeken. Ik ben erg blij dat we nu van start zijn gegaan met de bouw.”

Brede doelgroep
De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een brede doelgroep geschikt. Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer: “Samen met Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda maken wij stedelijk en betaalbaar wonen in de binnenstad mogelijk. We bouwen op een zeer complexe locatie met weinig ruimte en veel verkeer. Een uitdaging die we met trots zijn aangegaan.”

Ipse de Bruggen
Zorgorganisatie Ipse de Bruggen gaat 30 woningen huren van Mozaïek Wonen voor haar cliënten, en levert zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). De bewoners hebben grote mate van zelfstandigheid. Er is 24 uurszorg aanwezig. Op de begane grond komt een ruimte voor dagbesteding en trainingsdoeleinden. Mensen die interesse hebben om in deze woningen te wonen, kunnen via de website van Ipse de Bruggen hun belangstelling kenbaar maken.

De Koploper
‘De Koploper’ is de naam van een trein met een verhoogde doorloopkop aan het begin en het einde van het treinstel. Boven in de kop zit de machinist. Daaronder kan je van het ene naar het volgende treinstel lopen, wanneer deze onderling gekoppeld zijn. De eerste treinstellen kwamen in 1977 in dienst. De tussen 1983 en 1994 gebouwde treinen rijden nog dagelijks over het Nederlandse spoorwegnet. Een toepasselijke naam voor een gebouw dat naast het spoor komt te staan. En ook het ontwerp van het gebouw laat een verhoogde kop zien. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!