Vorige
Nieuws

In tuindorp Vreewijk komen 160 middenhuur- en vrijesectorappartementen

Op woensdag 22 november is de bouw op feestelijke wijze gestart van nieuwbouwcomplex Zuiderhof in Rotterdam. Dit complex met middenhuur- en vrijesectorappartementen wordt onderdeel van tuindorp Vreewijk in stadsdeel Feijenoord. Het project bestaat uit 160 twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 48 tot 112 m². De appartementen worden door Vesteda met voorrang verhuurd aan huurders met een maatschappelijk beroep. 

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) vierde de start van de bouw samen met vertegenwoordigers van Dura Vermeer, pensioenfonds ABP, ontwikkelaar Focus on Impact en belegger en verhuurder Vesteda.'Goed nieuws dat op deze bijzondere plek in Vreewijk, waar vroeger de Daniel den Hoedkliniek stond, vanaf nu hard kan worden gebouwd aan nieuwe woningen. We hebben er met elkaar alles aan gedaan om door te kunnen bouwen. Het project draagt bij aan een betere mix aan typen woningen in de wijk, ook in het middeldure huursegment', aldus wethouder Chantal Zeegers.

Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West sluit zich hierbij aan: “Na een intensieve en goede samenwerking met Focus on Impact en Vesteda is het project zover dat we kunnen gaan bouwen. Wij zijn hier erg blij mee en zullen hier samen met onze partners een mooi project van maken.

Zuiderhof bestaat uit vijf verschillende blokken: twee losstaande appartementengebouwen en drie blokken met portiekwoningen. Onder een van de appartementengebouwen wordt een halfverdiepte parkeergarage met 75 parkeerplaatsen, bergingen en een ruime fietsenstalling gerealiseerd. Het complex ligt tussen de Dordtsestraatweg en de Groene Hilledijk en ligt deels aan het park Valkeniersweide. Belangrijke voorzieningen liggen op loopafstand. De oplevering van het complex vindt plaats in 2026.  

 

De foto is gemaakt door Mari Durieux.

Deel deze pagina