Vorige
Nieuws

In Vlaardingen is officieel de bouw gestart van De Zangvogel fase 2

Op dinsdag 28 september 2021 is officieel de bouw gestart van fase 2 van nieuwbouwproject De Zangvogel, onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling in Vlaardingen. Waterweg Wonen en Dura Vermeer ontwikkelen in De Nieuwe Vogelbuurt tot 2024 een gerevitaliseerde, gevarieerde en veilige gezinswijk met circa 500 eengezinswoningen. Ivana Somers (wethouder gemeente Vlaardingen), Marieke Kolsteeg (directie Waterweg Wonen) en Bart van Dijk (directie Dura Vermeer) gaven live vanuit de bouwplaats in Vlaardingen het startsein voor de bouw.

Het startsein voor de bouw

Het plaatsen van een gelukwens op de vloerplaat

Startsein voorspoedige bouw

De bouwplaats van De Zangvogel in Vlaardingen werd op dinsdag 28 september 2021 volledig omgebouwd tot een livestream locatie. Stefan den Hertog (uitvoerder Dura Vermeer) gaf de presentator en de toekomstige bewoners een digitale rondleiding over de bouwplaats. Ivana Somers, Marieke Kolsteeg en Bart van Dijk plaatsten een vloerelement met daarop een gelukwens voor alle nieuwe bewoners. Via de livestream brachten zij een toost uit op een voorspoedige bouw. De aanwezigen proostten vanuit huis mee met hun nieuwe buren en een thuisgestuurd borrelpakket.

Marieke Kolsteeg: “Ik ben erg trots op de wijkontwikkeling en op de mooie samenwerking tussen gemeente Vlaardingen, Dura Vermeer en Waterweg Wonen. Dura Vermeer houdt goed tempo in het vernieuwen van de wijk. Het is zeker nu, in deze tijd van woningnood, belangrijk om te bouwen”.

 

Circulair woningbouwconcept

In elke fase van De Zangvogel staat duurzaamheid centraal en worden de eengezinswoningen gasloos en energieneutraal gebouwd. De woningen bevatten onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. Behalve een zeer laag energieverbruik, bieden de woningen ook volop wooncomfort. De woningen worden opgeleverd met een complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer. In de tweede fase van De Zangvogel zet Dura Vermeer Bouw Zuid West de eerste stappen naar een circulair woningbouwconcept. Acht van de 35 woningen krijgen een houten casco.

“Er is een enorme behoefte aan woningen. Vlaardingen heeft een enorme uitdaging om te voorzien in woningbouw. Daar hebben we afgelopen periode op ingezet en werken hier aankomende jaren hard aan om dit te verwezenlijken. Later dit jaar zal de nieuwe Woonvisie voor Vlaardingen verschijnen. Die zal aangeven hoe Vlaardingen zich verder moet ontwikkelen tot een aantrekkelijke Woonstad. De Nieuwe Vogelbuurt levert hier nu al een belangrijke bijdrage in. Een prachtige wijk die nog verder in ontwikkeling is. Prettig wonen moet voor iedereen in deze stad mogelijk zijn. Ik ben blij met Dura Vermeer, die een zeer hoog niveau van duurzaamheid weet te bereiken”, aldus wethouder Ivana Somers.

 

Tijdwinst voor de bouwperiode

Het bouwsysteem is prefab. De woningen worden daardoor snel gebouwd. Naar verwachting worden de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

“Wij willen dat onze kopers zo snel mogelijk kunnen genieten van hun nieuwe woning. Dura Vermeer heeft daar zowel in hout als beton geprefabriceerde oplossingen voor. Deze systemen worden voor 80% geassembleerd in de fabriek waarna er op de bouwplaats alleen nog maar gemonteerd hoeft te worden. Dit levert een aanzienlijke tijdwinst op voor de bouwperiode”, stelt directeur Bart van Dijk van Dura Vermeer.

 

Ruimte voor de toekomst

Afgelopen periode heeft de gemeente met alle partners, partijen in de stad en bewoners gesproken om te komen tot een nieuwe Woonvisie. Deze zal naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar verschijnen. De nieuwe Woonvisie beschrijft hoe Vlaardingen zich aankomende jaren verder moet ontwikkelen tot een aantrekkelijke woonstad. Er worden al sinds 2016 circa 250 nieuwe woningen in De Nieuwe Vogelbuurt bewoond. Er gaat nog meer gebeuren en gebouwd worden. Alle ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt laten zien dat we hard werken aan een woningvoorraad die beter in balans is. Zodat iedereen op zijn plek is en van een huis een thuis kan maken. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!