Vorige
Nieuws

Innovatief antwoord op de toenemende complexiteit van gebiedsontwikkeling

In een tijd waarin de dynamiek van gebiedsontwikkeling complexer is dan ooit, introduceert Dura Vermeer met trots de vernieuwde Gebiedsstudio iD. Dit initiatief is geboren uit een diepgaand begrip van de uitdagingen waar ons vak voor staat, waarvan stikstofproblematiek, voortslepende bezwaarprocedures en continue wijzigende wet- en regelgeving slechts enkele voorbeelden zijn. We staan voor ongekende sociaal-maatschappelijke, klimaat-technische en financiële uitdagingen die vele malen verder gaan dan de fysieke realisatie van projecten. Dura Vermeer erkent dat de antwoorden op deze complexe vraagstukken niet te vinden zijn in geïsoleerde inspanningen, maar in een integrale benadering en échte, duurzame samenwerking. 

Landelijke samenwerking 

iD is onder begeleiding van Fakton Academy, gestart met een driedaagse Challenge gebiedsontwikkeling voor alle gebiedsontwikkelaars van Dura Vermeer. Door kennis te delen, elkaar te inspireren en de landelijke samenwerking te intensiveren vergroten we onze slagvaardigheid in de complexe opgaven van vandaag én morgen. Met de Challenge onderstrepen we de doelstelling van de gebiedsstudio om veel meer te zijn dan een fysieke plek in Utrecht; we staan voor een mentaliteit, een toewijding aan excellente gebiedsontwikkeling. 

Kennis, creativiteit en ervaring komen samen 

We vinden dat samenwerking de échte sleutel is tot succes. Alleen door nauw en transparant samen te werken met gemeenten, corporaties, beleggers en de bredere gemeenschap, kunnen we de toekomstige uitdagingen aanpakken en hoogwaardige woonomgevingen realiseren. Onze vernieuwde gebiedsstudio iD fungeert als buitenboordmotor voor de sterke lokale ontwikkel- en bouwbedrijven en is daarmee een deel van ons antwoord op de huidige uitdagingen. De studio fungeert als een hub waarin kennis, creativiteit en ervaring samenkomen om innovatieve oplossingen te genereren. 

Over gebiedsstudio iD 


Gebiedsstudio iD kent verschillende specialismen die worden ingezet voor één gezamenlijk doel. Een markt, concept en designstudio waar klantkennis en creativiteit samenkomen. Dit team heeft alles in huis om tot sterke concepten te komen. Stedenbouwkundigen, architecten, sociale strategen en onderzoekers zetten aan de voorkant sterke concepten neer en bewaken deze gedurende het ontwikkeltraject.  

Het team Acquisitie en Gebiedsontwikkeling bestaat uit ervaren experts op het gebied van samenwerken en publiek-private uitdagingen. Met de mens, zowel in gebied als in de samenwerking, als uitgangspunt.  

De E-business- en verkoopmanagers vertalen de concepten in klinkende klantproposities en zorgen dat onze projecten goed in verkoop worden gebracht. Zo realiseren we succesvolle verkoop én brengen we de inzichten uit het klantcontact terug naar de tekentafel, zodat we continue blijven leren van onze projecten. 

Ben je benieuwd naar de gebiedsstudio iD en haar specialisten? 

Ga naar iD

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Peter Klevering

Directeur Gebiedsontwikkeling Regio Heel Nederland
Peter Klevering
Bouw & Vastgoed

Lieuwe Conradie

Manager gebiedsstudio iD concepts Regio Heel Nederland
Lieuwe Conradie
Bouw & Vastgoed

Rink Drost

Manager gebiedsstudio iD verkoop Regio Heel Nederland
Rink Drost