Vorige
Nieuws

Koning Willem Alexander opent vernieuwde Lely Campus in Maassluis

Lely werkt in dubbel zo groot pand

Maassluis, 30 juni 2022 – In aanwezigheid van onder meer Minister Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft vandaag Zijne Majesteit Koning Willem Alexander de vernieuwde Lely Campus in Maassluis geopend. Dura Vermeer heeft in opdracht van Lely, marktleider in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders, heeft het werkoppervlak voor het kantoor en de fabriek verdubbeld. Hierdoor is er nog meer ruimte voor het produceren van duurzame innovatieve oplossingen voor de melkveehouderij. Het pand is BREAAM outstanding gecertificeerd, waardoor het tot de top van de meest duurzame kantoren van Europa behoort. Z.M. Koning Willem Alexander kreeg tijdens een rondleiding te zien hoe op de Lely Campus producten worden ontwikkeld voor het melkveebedrijf van de toekomst, waarbij duurzaamheid en circulariteit centraal staan.  
 

‘Farm of the Future’

Lely’s ‘Farm of the Future’ is volledig gerobotiseerd en bestaat uit geïntegreerde oplossingen die 24 uur per dag hun werk doen. Een boerderij die volledig gecentreerd is rond de koe en waar repetitieve taken zoals voeren en melken geautomatiseerd zijn, waardoor de boer zich kan concentreren op zaken die echt zijn aandacht vragen. Minister Henk Staghouwer: “Ik vind het heel mooi om te zien hoe succesvol dit Nederlandse familiebedrijf met innovatie bijdraagt aan de verduurzaming van de landbouw in Nederland. Het gaat op dit moment nog heel vaak over boeren die zullen stoppen, maar nog veel meer boeren zullen blijven. Met hen willen we kijken naar de kansen die zij hebben als ondernemer. Innovatie speelt daar een hele belangrijke rol in”.

Inmiddels heeft Lely wereldwijd 2.100 medewerkers, waarvan er zo’n 1.350 op de vernieuwde Lely Campus in Maassluis werken. Het nieuwe deel van de Lely Campus is gebouwd door Dura Vermeer, volgens een ontwerp van Converse Architects uit Rotterdam. Bij het ontwerp en de bouw van de Campus was duurzaamheid een van de belangrijkste eisen. Het pand is BREAAM outstanding gecertificeerd, wat betekent dat het bij de top meest duurzame gebouwen van Europa behoort. Daarnaast is het ook een SMART-building; het zit vol sensoren die data verzamelen over het gebruik van het gebouw, wat helpt om het pand efficiënter te gebruiken en te onderhouden. Bovenal moet het een fijne plek zijn om te werken, waar collega’s ontmoeten centraal staat. Daarvoor zijn allerlei voorzieningen gecreëerd zoals een grote variatie aan vergaderruimtes, individuele werkplekken, maar ook een gezond catering concept en een gym van 250m2.

 

Ga voor meer informatie naar het persbericht van Lely

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.