Vorige
Nieuws

Koopovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 100 betaalbare midden huurwoningen in Rijswijk

Dura Vermeer, de gemeente Rijswijk en fondsenbeheerder Vastgoed Syndicering Nederland n.v. (VSN) brachten op woensdag 6 oktober 2021 een toost uit op de ondertekening van de koopovereenkomst voor de bouw van 100 betaalbare midden huurwoningen in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten in Rijswijk. De ontwikkeling van dit plan wordt mogelijk gemaakt door de oprichting van het Woonfonds, een fonds waarin de gemeente Rijswijk en Dura Vermeer zelf mede participeren.

 

Tussen wal en schip

Al jaren vallen huurders met middeninkomens tussen wal en schip. Ze verdienen te veel voor sociale huur, te weinig voor een koopwoning en er is onvoldoende betaalbaar aanbod in de vrije sector. Daar moet verandering in komen, vinden de gemeente Rijswijk, Dura Vermeer en VSN. Na ruim een jaar onderzoeken is er een plan ontwikkeld dat het mogelijk maakt om woningen aan te bieden met een afgetopte huur in het middensegment.

 

Betaalbaar wonen

Het doel van het Woonfonds is zorgen voor meer betaalbare woningen voor middeninkomens en doorstroming uit de sociale sector te stimuleren. Maar ook om deze woningen voor langere tijd beschikbaar en betaalbaar te houden. In deze constructie komen nieuwe woningen in het middenhuur segment beschikbaar voor deze beoogde doelgroep én worden de huren voor een lange termijn gematigd.

De gemeente Rijswijk benut het woonfonds als een pilot, op basis waarvan de komende jaren ervaringen worden opgedaan. Dura Vermeer en VSN deden al eerder ervaring op in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar 56 nieuwbouwwoningen zijn gebouwd voor een fonds van VSN. Als kennisdragers hoefden Dura Vermeer en VSN in RijswijkBuiten het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Ondertekening van de koopovereenkomst voor de bouw van 100 betaalbare midden huurwoningen

Startsein voor de bouw

Met de ondertekening van de koopovereenkomst is het startsein gegeven voor de bouw van de 100 betaalbare huurwoningen in het middensegment in RijswijkBuiten. Dura Vermeer en VSN leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de gemeente Rijswijk om meer woningen in het middensegment te realiseren. Met de naastgelegen supermarkt in aanbouw, basisscholen en het Wilhelminapark om de hoek, beschikken toekomstige bewoners over diverse voorzieningen op loopafstand.

Het project bestaat uit eengezinswoningen en een appartementencomplex bestaande uit een mix van twee- en driekamerappartementen met ieder een eigen buitenruimte. De woningen zijn gasloos, zeer goed geïsoleerd en maken gebruik van bodemwarmte. In het openbaar gebied komen ook diversegroenvoorzieningen. De toepassing van bovengronds afstromen in het gebied zorgt ervoor dat regenwater in de bodem kan infiltreren en het riool wordt ontzien.

 

Planning

De oplevering van de 100 huurwoningen wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2023. Vanaf dat moment zal ook de inschrijving starten.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Dick Boelen

Directeur Dura Vermeer Vastgoed Regio Heel Nederland
Dick Boelen
Bouw & Vastgoed

Rob Tummers

Directeur Klant, Markt & Maatschappij Regio Zuid-Holland
Rob Tummers