Vorige
Nieuws

Leerlingen OBS het Atelier Diemen maken kennis met de bouwsector

Foto v.l.n.r. Bas Stoker (senior bouwkundig engineer Dura Vermeer), Jan Heijmans (directeur OBS Het Atelier), Wahid Chaoui (projectleider Dura Vermeer)

Deze zomer maken 80 basisschoolleerlingen van OBS Het Atelier uit Diemen kennis met de wereld van de bouw tijdens een bezoek aan het themapark ‘Wij bouwen de Toekomst’. De toegangstickets voor dit themapark zijn aangeboden door Dura Vermeer. Directeur Jan Heijmans heeft samen met de enthousiaste leerlingen de tickets in ontvangst genomen na een rondgang door hun nieuwe brede school in Park Valley.

Begin juni heeft ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling de Brede School officieel opgeleverd. OBS Het Atelier verwelkomt de leerlingen vanaf het nieuwe schooljaar. Onder begeleiding van het projectteam hebben de kinderen al gezien hoe hun nieuwe school eruitziet. “We hebben de leerlingen voor een tweede keer mogen ontvangen, eerst voorafgaand aan de bouw en nu wanneer de school is opgeleverd. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de bouwsector én de toegangstickets aan te bieden, zodat de leerlingen ook in de zomervakantie de bouwbranche kunnen ontdekken in het themapark Wij Bouwen de Toekomst”, aldus Wahid Chaoui, projectleider Dura Vermeer Bouw Midden West.

300 leerlingen van OBS Het Atelier bezoeken hun nieuwe school

Vanaf september start het nieuwe schooljaar in hun nieuwe school

Wij bouwen de toekomst

Al in een vroeg stadium ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en wat ze willen worden als ze later groot zijn. In deze periode is de bouwsector voor hen vaak onzichtbaar. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een opleiding in de bouw en infra. Daarnaast is er ook veel onbekend over de diverse mogelijkheden en functies. Het ‘Wij Bouwen de Toekomst’ themapark, een initiatief van Bouwend Nederland, laat basisschooljeugd spelenderwijs kennismaken met de bouwbranche.

Wat komt er allemaal kijken bij de realisatie van een stad als het gaat om bouw, infra en techniek? Veel kinderen weten namelijk nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken, te maken en het ook nog te ontwikkelen en bouwen! De ‘familie Bouwer’ neemt de kinderen deze zomer in Harderwijk mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Maar voordat ze het theater in stappen, kun zij ook zelf aan de slag met verschillende activiteiten en alles over de bouw leren. Zo vraagt Manus Bouwer zijn gasten om met een doe-tocht verschillende bouwmaterialen op te zoeken en op deze manier je materialenpaspoort te halen. Deze materialen vinden zij tussen verschillende activiteiten.

Kinderen kunnen van 22 juli t/m 20 augustus genieten van alle innovaties die het themapark in Harderwijk te bieden heeft. Meer informatie en tickets zijn beschikbaar op www.wijbouwendetoekomst.nl.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.