Vorige
Nieuws

Lely Innovations: het innovatiecentrum voor toekomstbestendige melkveehouderij

Dura Vermeer bouwt Lely Innovations in Maassluis in opdracht van Lely, wereldmarktleider op het gebied van robotisering van de melkveehouderij. Dertig jaar geleden stond Lely Innovations aan de wieg van de melkrobot, die baanbrekend bleek voor zowel Lely als vele melkveehouders over de hele wereld. Vanuit het nieuwe pand zal het Innovations team verder werken aan uitvindingen die bijdragen aan een toekomstbestendige melkveehouderij.

 

Duurzaam innovatiecentrum

Het project is 4500 m2 groot en bestaat uit vijf verschillende gebouwen met ieder een eigen functie en invulling en bouwtechnische uitwerking. De ambitie van Lely Innovations op duurzaam vlak is hoog. Het kantoor bestaat uit houten constructies waaronder CLT-wanden, gelamineerde spanten, dakdozen en houtskeletbouw wanden. De buitengevel krijgt een Douglas gevelbekleding. De overige gebouwen bestaan uit een stalen constructie met een houtskeletbouw gevelsluiting en eveneens een Douglas gevelbekleding. De oplevering staat gepland voor december 2022.

 

Over Lely

Als internationaal familiebedrijf in de agrarische sector is Lely dagelijks bezig om het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte services. De sector waar Lely zich op richt, is die van de melkveehouderij. Daartoe bieden ze oplossingen voor nagenoeg alle werkzaamheden in de koeienstal: van melken tot voeren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.