Vorige
Nieuws

Lely viert hoogste punt nieuwbouw Campus fase 2

Op donderdag 20 mei 2021 vierde Lely het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van de tweede fase van de Lely Campus in Maassluis. Met deze traditie in de bouw spreekt de robotleverancier voor de melkveehouderij de waardering uit voor het harde werk van alle mensen die betrokken zijn bij de bouw.

Het hoogste punt werd al eerder dit jaar bereikt. Vanwege de strikte coronamaatregelen is toentertijd besloten een eventuele viering uit te stellen. Donderdag 20 mei 2021 was het moment om alle medewerkers op de bouwplaats te trakteren op een ‘gezamenlijke’ lunch in kleine groepen en op afstand.

 

Uitbreidig van de Lely Campus

Marcel Knoester, verantwoordelijk voor de nieuwbouw van Lely, over dit project: “Op 7 juli 2020 werd de eerste heipaal hier op dit bouwterrein de grond ingeslagen. Dit was voor de omwonenden en voor onze medewerkers de echte start van onze uitbreiding van de Lely Campus. We kijken ernaar uit om volgend jaar hier onze nieuwe robots te produceren, te vergaderen en op andere manieren samen te komen en bij te kunnen dragen aan een aangename, winstgevende en duurzame toekomst voor de melkveehouderij én om te kunnen bijdragen aan de wereldwijde voedselbehoefte. Inmiddels zijn we 1872 heipalen verder, ligt er een ingenieuze fundering en zijn de stalen constructies geplaatst. Alles krijgt steeds meer vorm. De glaswanden zijn zichtbaar en de verbindingsbrug tussen de huidige Campus en de nieuwbouw is geïnstalleerd. Mijn collega’s en ik zijn trots en positief verrast hoe hier in korte tijd een prachtig pand gestalte krijgt.”

 

Over Campus fase 2

Vanwege de aanhoudende wereldwijde groei van de bedrijfsactiviteiten van Lely wordt een verdubbeling van de huidige faciliteit gerealiseerd, met drie vleugels kantoorruimte van een oppervlak in totaal 10.600 m2 en productiehal van in totaal 24.000 m2. De bouw van de nieuwe faciliteit verloopt volgens planning en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Met duurzaamheid hoog in het vaandel, streeft de farming innovator net als bij het huidige gebouw weer naar een ‘BREEAM Outstanding’ certificering.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!