Vorige
Nieuws

Minister bezoekt nieuwbouwplan Museumkwartier

Op 7 mei is door minister Hugo de Jonge het feestelijk startsein gegeven voor de start bouw van 82 woningen in Museumkwartier Vlaardingen. Een belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Rivierzone. Voor deze grootschalige gebiedsontwikkeling heeft het Rijk een drietal subsidies verstrekt aan de gemeente van in totaal circa 29 miljoen.

Museumkwartier is een eigentijds bouwproject ontwikkeld door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, Blauw Architecten en Dura Vermeer Bouw Zuid West. Het overgrote deel van de nieuwbouwwoningen bevindt zich in het betaalbare segment. Om dat mogelijk te maken heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ook een Start-Bouw-Impuls van circa 600.000,- toegekend aan de gemeente. 

Minister Hugo de Jonge: “Op bezoek in Vlaardingen bij de start van de bouw van 82 woningen in het Museumkwartier. Daarbij wordt de geschiedenis van de stad meegenomen in de ontwerpen. Mooi om de toekomstige bewoners te ontmoeten die samen een nieuwe gemeenschap zullen vormen.”

Startsein voor de bouw

Monumentale karakter behouden

Waar vroeger de vis in Vlaardingen aan wal werd gebracht en verwerkt, komt een hippe stadsbuurt met 82 nieuwe woningen. De voor de buurt zo kenmerkende binnenstraatjes en stegen lopen straks vanuit de monumentale pakhuizen de nieuwe buurt in en verbinden oud en nieuw met elkaar. 

Wethouder Ivana Somers-Gardenier: “Dit gebied heeft een rijke historie. Veel Vlaardingers kennen de gebouwen langs de Westhavenkade. Eindelijk gaan we daadwerkelijk aan de slag met het bouwen van nieuwe woningen voor zowel de kleinere als de grotere beurs. Op zeer korte termijn zullen ook de prachtige historische panden aan de Westhavenkade in oude luister worden hersteld.”

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Bas van Winkelhof

Bedrijfsleider Regio Zuid-Holland
Bas van Winkelhof