Vorige
Nieuws

Minister Hugo de Jonge op bezoek bij WijCK

Pijnacker-Zuid is een opvallend kunstwerk rijker: De WijCKmus. Woensdagmiddag 10 januari heeft demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge het kunstwerk symbolisch onthuld door er een rode muts van af te trekken. De 4 meter hoge en 6 meter brede ‘menselijke mus’ is ontworpen door kunstenaar Frankey en is (tijdelijk) geplaatst op de kruising van Hofpleintunnel en de Klapwijkseweg, aan de rand waar binnenkort de nieuwe wijk ‘WijCK’ komt te liggen.

Feestelijke onthulling

De feestelijke onthulling markeert de start van de ontwikkeling van WijCK en de bouw van de 330 koop- en huurwoningen en vooral heel veel groen die van ‘WijCK’ een echte woonwijk gaan maken. Behalve minister de Jonge, waren toekomstige bewoners, wethouder Frank van Kuppeveld (Wonen), Irma Kenter (directeur Wonen Provincie Zuid-Holland) en de ontwikkelaars van Dura Vermeer aanwezig. Kunstenaar Frankey was er zelf natuurlijk ook, voor tekst en uitleg.

Frankey vindt het geweldig dat mensen een glimlach krijgen van zijn werk, maar zijn beelden en interventies vertellen ook vaak een verhaal. “Met de WijCKmus zijn mens en dier als het ware één geworden. Een vogel die zich wel heel erg thuis voelt onder de mensen. Want waar de meeste vogels er toch echt vandoor gaan als je té dichtbij komt, nodigt deze je uit om samen te chillen. Dat is natuurlijk het ultiem haalbare.’

Meer betaalbare woningen

WijCK wordt in verschillende fases verkocht, gebouwd en verhuurd. Het afgelopen jaar zijn de eerste 28 woningen in verkoop gegaan. Deze zijn bijna allemaal verkocht. Nicolle Terlouw, Directeur Vastgoedontwikkeling Dura Vermeer Bouw Zuid West, kondigt de verkoop van meer betaalbare woningen aan.

“Later dit jaar gaat de volgende fase in verkoop. Het gaat om  ongeveer 50 koopwoningen en -appartementen, waarvan de helft onder de NHG-grens. Ook betaalbare huurwoningen zijn onderdeel van deze fase; er komen bijna 100 sociale huurwoningen bij.” Ook wethouder van Kuppenveld is enthousiast. “Met het project WijCK bouwen we precies waar onze gemeente behoefte aan heeft. Van starterswoningen tot seniorenwoningen en in ieder segment denkbaar.”

Niet te missen herkenningspunt

“WijCK wordt een buurt waar mens en dier graag komen. De WijCKmus draagt bij aan de gezellige sfeer en zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in WijCK. Als je straks zegt dat je in de WijCK met die grote mus woont, weet iedereen meteen waar je het over hebt!”, zegt Frankey. Zodra de eerste fase voltooid is, verplaatst de mus naar zijn definitieve plek: het centrale plein voor metrohalte Pijnacker-Zuid.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.