Vorige
Nieuws

Neolithic winnaar RIONED Innovatieprijs

(vlnr) Marieke Moorman (Stichting RIONED), Chris Aerts (Neolithic) en Hilde Niezen (Stichting RIONED), fotograaf: Michelle Muuse.

Neolithic heeft op donderdag 1 februari de RIONED Innovatieprijs in ontvangst genomen tijdens de jaarlijkse RIONEDdag. Deze prijs wordt toegekend aan de meest innovatieve bijdrage op het gebied van stedelijk waterbeheer. Chris Aerts, die namens Neolithic het podium betrad, presenteerde de innovatieve case rondom de 3D-geprinte rioolputten, die in nauwe samenwerking met Dura Vermeer in ruim twee jaar is ontwikkeld.  

Duurzame innovatie 

Neolithic verandert het traditionele metselproces van walmuurputten. De innovatieve 3D-printtechnologie biedt namelijk een efficiënte en precieze oplossing voor on-demand putten.

Walmuurput Jacob Catskade

In de praktijk gebracht

Op ons project SOK Kademakers in Amsterdam werden eind vorig jaar op maat gemaakte 3D-geprinte walmuurputten geïntroduceerd, waardoor de bouwtijd aanzienlijk werd verkort. Door de technologische aanpak is een versnelde levering en installatie binnen een week mogelijk. Ook zijn er minder materialen nodig. Een mooie duurzame innovatie dus!

Flexibel

Een ander positief aspect aan de 3D-geprinte walmuurputten is het parametrisch ontwerpproces dat hieraan ten grondslag ligt. Hiermee kunnen afmetingen, indien nodig, tot kort voor het printen worden aangepast. Zo kunnen we flexibeler omgaan met ontwerpwijzigingen of wijzigingen in de bouwsituatie, wat ook weer vertragingen in het bouwproces helpt te voorkomen.

Samen versnellen 

De samenwerking met Neolithic komt voort uit NEXT; hét platform voor pioniers in de bouw. Samen met innovatieve startups en scale-ups, jong talent en ervaren deskundigen, werken we aan slimme technologieën, producten en oplossingen voor de bouw. Samen kunnen we innovatie binnen de branche versnellen en een positieve impact maken op de maatschappij door groenere, gezondere woon- en leefomgevingen te creëren.  

Meer over NEXT

Lees meer van Dura Vermeer Infra Participaties Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!