Vorige
Nieuws

Nieuw kantoor Dopper uit de steigers

Aan de Gonnetstraat in Haarlem renoveert Dura Vermeer een voormalig laboratorium voor eigenaar Oceans. Het gebouw is gebouwd in 1935 én in het bezit van een monumentenstatus. Naast de toekomstige huurder, Dopper, is er ruimte voor derden om te huren in het pand én wordt er een uitbater aangetrokken om een restaurant te exploiteren.

Wel een monument maar een nieuw elan

Dopper, welbekend van de waterflessen, werkt aan het verminderen van kilo’s single use-plastic in de oceaan. Deze visie komt ook terug in het nieuwe pand. In de kelder kun je “De Onderwaterwereld” vinden, op de verdiepingen “De Duinen” en op termijn zal een dakopbouw “De Sterrenhemel” vertegenwoordigen. Het te vestigen restaurant op de begane grond krijgt de naam “Moeder Aarde”.

Cock Geerlings, Bedrijfsleider Dura Vermeer Onderhoud & Renovatie Midden West BV, licht toe:

“De bestaande onderdelen worden zorgvuldig behouden en hersteld in oude glorie. Waar tegenover de nieuwe te maken onderdelen, als kozijnen en een glazen overkapping, over de “Koekoeken” zullen een hedendaagse uitstraling krijgen met veel glas. Duidelijk herkenbaar, wat niet origineel is, maar wel past bij het geheel. Technisch gezien zullen de installaties van hoog niveau zijn en zichtbaar worden aangebracht.

De functiewijziging van laboratorium, met weinig daglicht naar een kantoor/beleef/overlegomgeving, geeft ook andere hoofdbrekens. Van solar-tubes en glazen wanden voor betere lichtopbrengst op de werkplekken én een nieuw trappenhuis zonder omsluiting passend in laboratoriumstijl, maar wel met een warme uitstraling. Daarnaast moet je ook rekening houden met de akoestische maatregelen vanwege weinig hoogte en geen plafonds. Kortom, een behoorlijk opgave.”

Extern zijn we aardig vergevorderd, intern is de oplevering voorzien voor eind september. Wordt vervolgd!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.