Vorige
Nieuws

Nieuwbouw EMA bereikt hoogste punt van 81 meter

De realisatie van de betonnen kern van de nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) op de Amsterdamse Zuidas heeft vandaag het hoogste punt bereikt. In circa 35 dagen is een hoogte van 81 meter bereikt, vier maanden na het slaan van de officiële paal.

Met behulp van glijbekisting is het EMA-gebouw de afgelopen zes weken elke dag bijna drie meter de lucht ingegaan. De betonnen kern herbergt de trappenhuizen en de liften en speelt een belangrijke rol in de stabiliteit van het gebouw.

Het gebouw kent straks 20 verdiepingen en 1300 werkplekken. Het hoofdkantoor van EMA aan de Zuidas wordt november 2019 opgeleverd. EMA bewaakt de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier in de EU. Het EMA-gebouw is een realisatie van Bouwcombinatie EMA, die door Dura Vermeer, de contractpartner van het Rijksvastgoedbedrijf, is opgericht samen met Heijmans.

VERHUIZING

De verhuizing van EMA naar Amsterdam levert niet alleen direct maar ook indirect een bijdrage aan de economie. De verwachting is dat er zo’n 36.000 zakelijke bezoekers per jaar komen met alle economische voordelen van dien. De eerste EMA-medewerkers wonen al in Nederland. Ze hebben een huis gevonden en een school voor hun kinderen. Medewerkers krijgen hierbij één-op-één begeleiding, zodat zij een goede start kunnen maken in Nederland. Het is namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meeverhuizen om de continuïteit van de werkzaamheden van het agentschap te borgen. Nieuwe innovatieve medicijnen kunnen zonder vertraging toegang blijven krijgen tot de Nederlandse markt en EMA blijft in staat om snel op te treden wanneer er problemen zijn met een middel. Verder levert de komst van EMA direct en indirect veel werkgelegenheid en nieuwe bedrijven op. De grootste groep medewerkers verhuist in het voorjaar van 2019. EMA heeft sinds de aanwijzing van Amsterdam als nieuwe vestigingsplaats al 3500 open sollicitaties ontvangen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.