Vorige
Blog

Op een leuke manier werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling

Momenteel werk ik als projectleider aan het Dura Vermeer Inspiration Centre (DVIC) in Utrecht. Dit nieuwbouwkantoor moet op eigentijdse manier opdrachtgevers, kopers, partners, eindgebruikers en stakeholders samenbrengen. Bijzonder is dat het gaat om eigen ontwikkeling: een viertal Dura Vermeer werkmaatschappijen zal het kantoor betrekken. Dat betekent niet dat ik minder druk op de bouwketel voel. Integendeel. Vele bekende ogen kijken mee en je wil de oplevering halen, met de juiste kwaliteit. Een uitdaging, maar daar hou ik van.

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Wouter de Mol (43) is projectleider bij Dura Vermeer.

Het is niet mijn eerste thuiswedstrijd. Eerder realiseerde ik als projectleider het kantoor van werkmaatschappij Dura Vermeer Bouw Midden West in Haarlem. Ik weet dus wat me te wachten staat bij zo’n interne klus. Naast dat het leuk is om voor je eigen collega’s aan de slag te gaan, moet je ook je mannetje kunnen staan. Eerlijk zijn, nee durven zeggen tegen de directie, en je beslissingen goed onderbouwen. Ondanks dat je meer druk voelt dan normaal, zie ik het als een eer dat mijn naam weer genoemd werd. Dat betekent toch dat je werkgever veel vertrouwen in je heeft.

FOCUS OP PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Dat vertrouwen is wederzijds. Inmiddels tik ik als werknemer bij Dura Vermeer alweer de 13 jaar aan. Ik ben destijds begonnen als stagiair bij Vermeer Bouw, waarna ik als assistent uitvoerder in dienst trad. Vervolgens ben ik steeds verder doorgegroeid tot nu projectleiding. De focus op persoonlijke ontwikkeling is hier namelijk groot. Natuurlijk blijf je zelf verantwoordelijk voor het aangeven en najagen van je ambities, maar daar word je vervolgens binnen het bedrijf goed in gesteund. Door middel van coaching en opleidingen werk je aan je persoonlijke ontwikkelingsplan.

HELEMAAL OP MIJN PLEK

Als projectleider ben ik blij waar ik zit. Het projectmatige werk biedt veel afwisseling. Mijn ambitie is nu om grotere projecten te draaien. Voorheen dacht ik altijd door te willen groeien naar een directieplek, maar bij het uitvallen van een collega nam ik tijdelijk wat directietaken over. Dat vond ik toch minder leuk dan ik aanvankelijk dacht. Op directieniveau worden taken een stuk algemener. Ik blijf veel liever in de productie. Geef mij maar een werkvloer dichtbij de actie en een hecht team in de keet.

GOEDE NAAM

Momenteel bevinden we ons met de realisatie van het DVIC in de ruwbouwfase. In het gebouw komt ook een showroom en het middengebied wordt een centrale ontmoetingsplaats. De oplevering is juni 2020. Ik ben dus veel in overleg met de hoofduitvoerder en zorg dat alles in de huidige plannen wordt geïntegreerd. Gelukkig heb ik een leuk en kundig team om me heen, waaronder BIM-engineers.

Het helpt enorm dat Dura Vermeer in een aantal actuele thema’s voorop loopt, zoals duurzaamheid en digitale innovatie. Neem bijvoorbeeld de landelijke uitdraai van BIM. Door de jaren zijn we alsmaar gegroeid, maar we hebben nooit ingeboet op onze menselijkheid. Mede daardoor heeft Dura Vermeer een goede naam in de markt. En zo’n imago maakt mijn werk niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.