Vorige
Nieuws

Overeenkomst getekend voor afname 97 sociale huurwoningen in Pijnacker

Voor de afname van 97 sociale huurwoningen in nieuwbouwproject WijCK, fase twee hebben we samen met woningcorporatie De Goede Woning woensdag 13 juni een overeenkomst getekend. In de eerste fase van WijCK heeft De Goede Woning al 36 sociale huurwoningen afgenomen.

Duurzame en klimaatadaptieve buurt

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. Met circa 350 woningen een mobiliteitshub en klimaatadaptief openbaar gebied is WijCK toonaangevend als het gaat om het verwezenlijken van een inclusieve leefomgeving, voor de mens én voor de natuur. Dit project is gericht op het creëren van ontmoetingen in zowel de binnentuinen als de openbare ruimtes binnen het gebied. Circa 80% van het woningaanbod is gericht op het betaalbare en bereikbare segment, van sociale huur tot bereikbare koop. De woningen van De Goede Woning zijn ontworpen door WE Architecten, MEESVISSER en Studio Komma. ZUS ontwerpt het landschap en de binnentuinen.

Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning: “Ik ben heel blij met dit mooie project. Niet alleen omdat we hiermee weer 97 extra sociale huurwoningen aan huurders kunnen aanbieden, WijCK wordt echt een heel mooie buurt waar is nagedacht over hoe bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samenleven”.

Nicolle Terlouw: “We zijn verheugd dat we onze samenwerking met De Goede Woning hebben kunnen voortzetten in de tweede fase van deze aansprekende gebiedsontwikkeling. Met De Goede Woning hebben we een partner die, net als wij, zorg wil dragen voor een fijne buurt waar bewoners zich prettig voelen. Dit collectiviteitsgevoel is een belangrijke kernwaarde in WijCK die op deze manier verder geborgd wordt.”

Verwachte bouw tweede fase huurwoningen

De eerste fase van WijCK is al in aanbouw en bestaat uit middeldure huurwoningen, sociale huurwoningen en koopwoningen. De verwachting is dat de bouw van de 97 huurwoningen in de tweede fase rond de jaarwisseling begint. Deze zomer start de verkoop van 51 appartementen, waarvan het merendeel in het bereikbare segment.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.