Vorige
Nieuws

Pilot Spotten in Haarlemmermeer van start

close-up parkeersensor

Op vrijdag 18 september is de nieuwe pilot van Spotten gestart in het centrum van Hoofddorp. Bewoners, bezoekers en mensen die werken in Hoofddorp worden middels een app van Tango naar de dichtstbijzijnde parkeerplek genavigeerd. In totaal zijn er 60 parkeersensoren geplaatst die – samen met andere databronnen zoals scanauto’s en satellietbeelden – het centrum monitoren op vrije parkeerplekken en automobilisten real-time naar een parkeerplek leiden.

Sneller navigeren

Voor deze pilot is de samenwerking aangegaan met Tango. Zij hebben op dit moment eenzelfde soort pilot in Antwerpen met een app die aansluit op de ambities en wensen van Spotten.

Het doel van deze pilot is om automobilisten sneller te navigeren naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplek. Met het gebruik van de app kan dit tot 2,5 keer sneller dan zonder app. Hiermee worden vele onnodige kilometers zoekverkeer bespaard, en daarmee wordt ook de uitstoot van fijnstof, stikstof en CO2 verminderd. Daarnaast draagt het ook bij aan de verkeersveiligheid en de algehele verkeersdoorstroming in het centrum.

Parkeersensor

Hoe werkt het?

De app werkt hetzelfde als alle andere navigatie-apps. Je vult je eindbestemming in en de navigatie start. Een paar honderd meter voor de eindbestemming zoekt de app naar vrije parkeerplaatsen en wordt de route aangepast.

Woon je in Hoofddorp of ben je er regelmatig voor je werk? Download dan hier de app. De pilot duurt zes maanden, eind februari wordt besloten of de pilot een nieuwe fase ingaat.

OVER SPOTTEN

Spotten is de innovatieve start-up van Dura Vermeer en T-Systems. Door IoT-technologie en andere databronnen op een slimme manier in te zetten, kunnen zij unieke parkeerdiensten aanbieden aan gemeentes en bedrijven. Met Spotten hoeven automobilisten nooit meer te zoeken naar een parkeerplaats.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jeroen van Wijngaarden

Business Developer Regio Heel Nederland
Jeroen van Wijngaarden