Vorige
Nieuws

Rabobank Gouwestreek krijgt nieuw duurzaam kantoor

Medewerkers van vier vestigingen van Rabobank in Gouda hebben onlangs hun nieuwe gezamenlijke kantoor aan de Burgemeester Jamessingel in gebruik genomen. Het multifunctionele pand, gerealiseerd door Bouwcombinatie Dura Vermeer/Kraaijvanger, heeft een BREEAM-Excellent certificering en daarmee hoge duurzaamheidskenmerken.  

Met een handtekening van Ron Dolmans, projectmanager van Rabobank Gouwestreek en Virgil Tas Projectleider van Dura Vermeer Bouw Zuid West, was het nieuwe kantoor op 10 oktober 2018 een feit. Vanaf maandag 29 oktober ontving de Rabobank de eerste klanten in dit nieuwe, duurzame gebouw.

Combinatie Dura Vermeer/Kraaijvanger wonnen de ontwerp- en bouwtender. Volgens de selectiecommissie vanwege het beste ontwerp, met de meeste kwaliteit voor klanten en medewerkers. Dat in het ontwerp tevens rekening werd gehouden met lokale bedrijven en de complexiteit van bouwen langs het spoor, speelden een grote rol.

Een verbindend gebouw

Zoals bedoeld is de nieuwe Rabobank Gouwestreek een transparant, flexibel en duurzaam kantoorgebouw geworden. In het multifunctioneel gebouw zijn de vier Rabobank-vestigingen in Gouda opgegaan. Het centrale thema in de ontwerpfase was ‘verbinden’. In het hart van het gebouw vindt de verbinding met klanten en gasten plaats.

Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 4.750 m2 en kenmerkt zich door flexibiliteit. Een belangrijk punt, gezien de gedeeltelijke verhuur van het pand. Het kantoor biedt faciliteiten voor bijeenkomsten en activiteiten van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties. Het pand bestaat uit twee delen, die aansluiten bij de identiteit van Rabobank. De rug van het gebouw is solide en staat voor soliditeit en betrouwbaarheid. Het andere, open deel staat voor zichtbaarheid en transparantie.

BREEAM-Excellent

In samenwerking met DGMR en opdrachtgever is ingezet op een hoge duurzaamheidsambitie voor het nieuwe gebouw. Het kantoorpand is dan ook gebouwd volgens BREEAM-Excellent certificering en heeft daarmee hoge duurzaamheidskenmerken. Het is zelfs één van de meest duurzame kantoorgebouwen in Gouda.

DGMR was betrokken als adviseur bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid. Daarnaast vervulde DGMR de rol van BREEAM-NL Expert die zorgde voor het inventariseren van de specifieke BREEAM-ambities, maatregelen en bewijzen.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om op zaterdag 8 december naar het Festival Rabobank OPEN(t) te komen. Tijdens dit festival kan men kennis maken met het prachtige nieuwe pand.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.