Vorige
Blog

Renoveren door gewóón doen en gewoon te dóen

Dura Vermeer Bouw Hengelo is een trotse ontwikkelende bouwer uit Twente. Onze groengele vlag kenmerkt de prachtigste nieuwbouw- en verduurzamingsprojecten door heel Oost- en Noord-Nederland.

Door het partnerschap met onze opdrachtgevers maken wij het verschil op het gebied van ontwikkeling, utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie én beheer en exploitatie. De familiare sfeer, het werkplezier en het waarmaken van ambities zorgen dat onze collega's elke dag weer tot het uiterste gaan.

Het verschil maken we met onze teams, door gewóón doen en gewoon te dóen. Voortschrijdend inzicht leidt daarbij tot verandering en verbetering. In het najaar van 2019 hebben we twee bestaande bv’s weer samengevoegd tot één. Van onderhoud & renovatie en bouw terug naar Dura Vermeer Bouw Hengelo. Passie, gedrevenheid, sociaal vermogen, korte lijnen en een nuchtere Twentse cultuur kenmerken ons.

Een fijner thuis en een goed proces

We kijken verder dan alleen naar een project. We investeren in een fijner thuis voor de bewoners in de wijk en een soepel proces daarnaartoe. In de wijk waar we aan de slag zijn, moeten de bewoners zich thuis kunnen blijven voelen, ondanks de aanwezige renovatie- of verduurzamingswerkzaamheden.

Niet alleen expertise, maar ook sociale vaardigheden zijn dus zeer relevant tijdens de uitvoering.

Werkzaamheden rondom een thuis van bewoners maken vaak indruk. Niet alleen door eventueel overlast van stof of lawaai, maar ook door onze medewerkers die over de vloer komen. Dat begrijpen we goed en we besteden daar veel aandacht aan. Niet alleen expertise, maar ook sociale vaardigheden zijn dus zeer relevant tijdens de uitvoering.

Opdrachtgevers kiezen met name voor ons omdat we de bewoner centraal stellen. Een renovatieproces is vaak ingrijpend, maar als je de huurder betrekt in wat je gaat doen en helder communiceert, creëer je draagvlak.

Renovatieproject Tattersall te Enschede

Er is geen tweede aarde

Bij alles wat we doen houden we naast veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid veel rekening met duurzaamheid. Het is erg belangrijk daarbij stil te blijven staan, er is nou eenmaal geen tweede aarde. Dura Vermeer renoveert al zolang als het bedrijf oud is: 165 jaar. Met alle ervaring die we daarmee op hebben gedaan, zijn we meer dan klaar voor de enorme verduurzamingsslag die we tegemoet gaan.

Werken in waardestromen

We willen onze klanten blijven verwonderen en een fijne leefomgeving geven, met de juiste prijs- kwaliteitverhouding. Om dat ook in de toekomst voor elkaar te krijgen, moeten we ons continu verbeteren. Hiervoor hebben we waardestromen gevormd. Dit zijn teams met collega’s uit diverse disciplines, vanaf de tenderfase tot en met de uitvoering. Alles wat er moet gebeuren wordt binnen één team opgepakt, in plaats van op verschillende afdelingen. Zo kan er veel beter en makkelijker worden samengewerkt. Omdat de uitvoerders ook deel uitmaken van de teams, kunnen ze makkelijk terugkoppelen wat er goed gaat en wat er beter kan. De teams krijgen daarbij de opdracht continu te blijven leren en te verbeteren.

Een van onze waardestromen is de witte stroom. Zij zijn gespecialiseerd in de verduurzaming en renovatie van bestaand vastgoed, alsmede het beheer en onderhoud. Dankzij de waardestromen waarin onze collega’s werken is het mogelijk om innovatieve en duurzame oplossingen te kunnen blijven bieden, voor tevreden opdrachtgevers en trotse bewoners.

Specialist in renoveren

Eén van de sterke kanten van onze werkwijze, is dat we in staat zijn om in een korte tijd een quickscan te maken van de wijk en de mogelijkheden voor verduurzaming, inclusief de bijbehorende investering, in kaart te brengen. We streven daarbij naar intensieve en vaste samenwerkingen op basis van vertrouwen. Opdrachtgevers komen regelmatig bij ons terug voor vervolgopdrachten vanwege onze inclusieve aanpak, professionaliteit en betrouwbaarheid. Daar zijn we erg trots op. Wij gaan van verbouwen naar verbinden.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.