Vorige
Nieuws

Restauratie klok uit 1964 - vakwerk komt samen!

Tijdens de renovatie van de MBO Onderwijsboulevard in Utrecht hebben we een oude klok uit 1964 kunnen bewaren. De klok is vervolgens gerestaureerd door Vadertje Tijd uurwerken.

Duurzame oplossing

De klok uit 1964 is gemaakt voor bedrijven en heeft een gedeelte wat groepen stroom schakelt en deze weer aan en uit kan zetten. Daarnaast zit er een gedeelte in wat de schoolbel aan- en uitschakelt. Voor die tijd was dit best praktisch. Ook zitten er in de klok speciale lagertjes van lagerbrons - wat ook gebruikt wordt in treinen. Het gebruik van dit materiaal was een duurzame oplossing in 1964 aangezien de klok daardoor heel lang kan lopen.

Cadeau 

Vadertje Tijd uurwerken heeft de klok helemaal uit elkaar gehaald en volledig gerestaureerd. De klok hebben we overhandigd aan het MBO en heeft inmiddels een mooie plek gekregen in het nieuwe gebouw. De leerlingen en docenten kunnen met een QR code - die op een bordje naast de klok hangt - dit filmpje openen en zo meer informatie krijgen over de restauratie en achtergrond van de klok. 

Zo is de klok toch mooi gered van de sloop!

Teaser

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.