Vorige
Nieuws

Start bouw De Vlootschouwer met 70 seniorenappartementen, polikliniek en apotheek

Op 9 september 2021 is de bouw van De Vlootschouwer in Maassluis officieel gestart. Met het hijsen van hun vlaggen, gaven de gemeente Maassluis, Maasdelta Groep, Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), Franciscus Gasthuis & Vlietland en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV het startsein. In goede samenwerking ontwikkelden zij het nieuwbouwplan, dat bestaat uit 70 appartementen voor senioren, een polikliniek en apotheek. De Provincie Zuid Holland ondersteunt de spreiding van sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt.

Wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening): “De start van de bouw van De Vlootschouwer is een belangrijke stap voor Maassluis. Deze 70 nieuwe, duurzame seniorenwoningen voorzien in een grote behoefte aan levensloopbestendige woningen, waarin ouderen comfortabel zelfstandig kunnen wonen. Met de komst van De Vlootschouwer bevorderen we ook de doorstroming omdat in de bestaande wijken woningen vrijkomen voor andere starters of gezinnen, waar ook een tekort aan woningen voor is. Een groot compliment voor Maasdelta, Franciscus en FSG voor het werk dat tot deze mijlpaal heeft geleid! Ik wens Dura Vermeer een voorspoedige bouw toe.”

 

Over De Vlootschouwer

De Vlootschouwer is een woongebouw van elf bouwlagen (tien verdiepingen). Hierin komen zeventig betaalbare huurappartementen van Maasdelta voor senioren. De FSG is eigenaar van de ruimtes op de begane grond en verhuurt deze aan de partijen die daar zorg gaan leveren, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Apotheek Furieade. Beide partijen zijn nu nog gehuisvest in het Gezondheidsgebouw Maassluis.

Vanuit de nieuwe polikliniek biedt Franciscus Maassluis medische zorg en diagnostiek aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Met de verhuizing naar een nieuw gebouw, blijft een waardevol onderdeel van de gezondheidsvoorzieningen voor de stad behouden. Wethouder Corine Bronsveld-Snoep (o.a. welzijn, zorg en ouderen): “Het is belangrijk dat goede zorg voor iedereen dichtbij beschikbaar is. Ik vind het hierom dan ook heel fijn dat onze inwoners gebruik kunnen gaan maken van deze mooie en moderne polikliniek in hun eigen stad.” Naast de zorgactiviteiten van Franciscus en de Apotheek Furieade, is er nog ruimte vrij voor een huisarts of andere zorgverlener.

Locatie

De Vlootschouwer is gelegen aan de Vloot, op de oude locatie van Het Albeda college. Er wordt ook een parkeerterrein (voor de nieuwe bewoners) toegevoegd tussen de Westlandseweg en de nieuwbouw in. Dura Vermeer Bouw Zuid West BV voert de bouwwerkzaamheden uit.

 

Energiezuinig gebouw

Het woongebouw wordt gasloos en energiezuinig uitgevoerd, met een WKO installatie (Warmte Koude Opslag) met bodembronnen, vloerverwarming en -koeling, gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning en triple glas. In het kader van klimaat adaptief bouwen worden er ‘groene daken’ gerealiseerd. Deze daken krijgen mossedum beplanting en hebben een bergend vermogen. Dit betekent dat de eerste regen door het groen wordt opgevangen. Als er erg veel regen valt, wordt het overtollige water afgevoerd naar de schoonwaterriolering. Het waterbergingssysteem, dat onder een groot deel van de parkeerplaatsen wordt aangebracht, werkt volgens hetzelfde principe.

 

Meer informatie over het nieuwbouwplan is te vinden op 


www.maasdelta.nl/devlootschouwer

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!