Vorige
Nieuws

Start bouw Rembrandtkade e.o. in Rijswijk

Woningcorporatie Rijswijk Wonen en aannemer Dura Vermeer starten met het onderhouden, verduurzamen en uitbreiden van 93 eengezinswoningen aan de Rembrandtkade en omgeving. Op 2 september 2021 werd het bouwdoek onder begeleiding van ‘Rembrandt van Rijn’ op feestelijke wijze onthuld en daarmee het startsein gegeven voor de werkzaamheden.

De karakteristieke woningen aan de Rembrandtkade en omgeving uit 1922 zijn verouderd en niet energiezuinig. Rijswijk Wonen heeft daarom samen met Dura Vermeer en bewoners een plan gemaakt om de woningen comfortabel, gezond en energiezuinig te maken. In september start Dura Vermeer met de uitvoering van de werkzaamheden. Als het project volgens planning verloopt, zijn alle 93 woningen eind 2022 klaar voor de toekomst!

onthulling bouwbord

Onderhouden, verduurzamen en uitbreiden

In verband met vochtproblematiek wordt de begane grondvloer verwijderd, worden vochtwerende maatregelen genomen en een nieuwe vloer geplaatst. Sander Trouw, manager Vastgoed bij Rijswijk Wonen: “Niets doen was geen optie meer en we hadden twee keuzes: slopen of renoveren. We kozen voor het laatste zodat het beeldbepalende karakter van de woningen behouden blijft.” Rijswijk Wonen combineert het onderhoud met verduurzaming en waar gewenst uitbreiding van de woning. “We gaan zorgen dat de oude, kleine woningen weer voldoen aan de eisen van de toekomst: comfortabel, gezond, energiezuinig, voorbereid op gasloos én waar mogelijk groter door een uitbouw van de begane grond.”

 

Maatwerk per woning

Rijswijk Wonen selecteerde Dura Vermeer voor de het maken van een plan en de uitvoering van de werkzaamheden. Ze werkten hierbij nauw samen een klankbordgroep van bewoners. Frank Zoeter, directeur bij Dura Vermeer: “Dit project is een geweldig mooie uitdaging. Tijdens de voorbereidingen ontdekten we dat geen enkele woning meer hetzelfde is en we dus bij iedere woning maatwerk moeten leveren. Ook het begeleiden van de bewoners is maatwerk; iedere persoonlijke situatie is tenslotte anders. Het is prachtig om dan samen te komen tot de best passende oplossingen.”

 

Beeldbepalend voor Rijswijk

Wethouder Johanna Besteman is blij met de keuze van Rijswijk Wonen voor het behoud van de woningen: “We willen een woningvoorraad die toekomstbestendig is, een woningvoorraad die voorziet in de woonwensen van onze bewoners, in elke levensfase. Daarbij staat goed onderhoud van woningen voorop. Ook een energiezuinige woningvoorraad, dus goed geïsoleerd en zoveel als mogelijk gebruikmakend van duurzame bronnen, is van belang. De verduurzaming en renoveren van de 93 woningen aan de Rembrandtkade is hier een mooi voorbeeld van. Daarom ben ik heel blij met de inzet van Rijswijk Wonen op het behoud van deze karakteristieke woningen.”

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.