Vorige
Nieuws

Start bouw van een nieuw stukje Gouda

Op de bouwplaats in Gouda gaven Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda) en Bart van Dijk (directeur Dura Vermeer) op dinsdag 5 oktober 2021 het startsein voor de start bouw van de 36 woningen van Buitengewoon en Goudse Laan. De projecten zijn gelegen in de woonwijk Westergouwe, een duurzame gebiedsontwikkeling die de komende jaren zal uitgroeien tot een wijk met ruim 4000 woningen.

 

Gelukwens

Dura Vermeer Bouw Zuid West kon de start van de bouw in Gouda niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerde de ontwikkelende bouwer een feestelijk moment om samen te komen met wethouder Rogier Tetteroo van Gouda en de toekomstige bewoners. Nog niet fysiek, maar via een livestream nam Marco Kamp de kopers mee met een rondleiding over de bouwplaats. Waarna Rogier Tetteroo en Bart van Dijk symbolisch een grote tijdscapsule met de gelukswensen van de bewoners onder de fundering plaatsten. Alle kopers konden dit feestelijke moment thuis, met de nieuwe buren en een toegestuurd borrelpakket meebeleven.

 

Groene woonwijk

De gemeente Gouda werkt hard aan een energiezuinige toekomst en daarom wordt er steeds duurzamer gebouwd. Door de aanleg van het natuur- en recreatiegebied, ecologische voorzieningen, groene assen en brede watergangen is Westergouwe een biodiverse wijk met grote ecologische- en natuurwaarde waar mens en dier plezierig samenwonen.

Wethouder Rogier Tetteroo: “De druk op betaalbare woningen is groot. Hier in Westergouwe krijgen we het voor elkaar om betaalbare en mooie woningen te bouwen. In de eerste plaats huurwoningen, daarmee zijn we al een eind. Maar ook betaalbare koopwoningen horen erbij zoals hier met de woningen van Buitengewoon en Goudse Laan.''

 

Na eerdere ontwikkelingen in Westergouwe I en II realiseert Dura Vermeer Bouw Zuid West de projecten Buitengewoon en Goudse Laan. “Dura Vermeer realiseert twee woonbuurten waar onze kopers optimaal kunnen genieten van de natuurrijke omgeving en de stadse voorzieningen. In de omliggende woonbuurten wordt al volop geleefd, en dat woont wel zo prettig”, aldus directeur Bart van Dijk.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!