Vorige
Nieuws

Startsein voor de ontwikkeling van 90 appartementen aan de Rhijnkade in Oegstgeest

Goed nieuws voor jonge mensen die hun eerste stappen willen zetten op de woningmarkt en geïnteresseerd zijn in nieuwe (sociale) huurappartementen in Oegstgeest. Vandaag is het officiële contract getekend door Peter Hoogvliet, directeur van woningcorporatie MeerWonen, Theo van der Plas, directeur projecten van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en David Snelleman directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Dit is het startsein voor de ontwikkeling van 90 energiezuinige appartementen aan de Rhijnkade in Oegstgeest. Starters krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen. Ook wordt onderzocht of mensen met vitale beroepen voorrang kunnen krijgen in dit woongebouw.

Energiezuinig en centraal gelegen

Alle appartementen zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. De 72 sociale huurappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter. De overige 18 middeldure appartementen zijn iets ruimer met ongeveer 60 vierkante meter en een panoramisch uitzicht over de wijde omgeving. De locatie is gunstig gelegen nabij belangrijke uitvalswegen in het hart van de Randstad. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin 2024 van start gaan en de oplevering staat gepland in de loop van 2026.

Naam van het gebouw

Het gebouw zal de naam ‘Sublimes’ dragen. Het is een originele combinatie van de woorden subliem en Limes. Deze woontoren bevindt zich op de locatie waar vroeger de Limes lag, de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk en daarmee het grootste archeologische monument van Nederland. De naam verwijst duidelijk naar de historische omgeving.

Deel deze pagina