Vorige
Nieuws

Tess over werken bij Dura Vermeer Bouw Hengelo

Tess kwam 9 jaar geleden binnen als stagiaire op de afdeling projectontwikkeling en is na haar studie Vastgoed & Makelaardij in dienst gebleven. Inmiddels is ze werkzaam als communicatie adviseur: "Het mooiste aan dit bedrijf vind ik dat je de ruimte krijgt om te doen wat je leuk vindt. Dat ook nog eens samen met alleen maar leuke collega's, op hele vette projecten. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar het is écht zo."

“Of je nou een bouwplaats oploopt, of bij ons het kantoor binnen stapt: overal is er die niet te missen fijne sfeer, passie en enorme gedrevenheid. Iedereen heeft hetzelfde doel en dat is super fijn werken. Dit maakt dat veel van ons ook naast het werk met elkaar omgaan en vrienden zijn.” 

Aanpakken, doorpakken en gewoon dóen

“Ik vind alles wat we doen indrukwekkend, van ontwerp tot oplevering en de exploitatie. Vanuit het niks gebouwen en projecten bedenken en bouwen waar hele generaties na ons nóg plezier van hebben; hoe mooi is dat! Ik kom veel op onze projecten en word al enthousiast als ik de groengele keten en kranen zie. Het is zo mooi wat we allemaal maken met z'n allen. Maar écht. De collega's vinden het allemaal heel gewoon, of ze nou een huis, theater of ziekenhuis bouwen. We mogen er soms best wel wat trotser op zijn, al is dat nuchtere juist ook wel heel fijn. We willen graag het Goede doen voor elkaar en de projecten. Aanpakken, doorpakken en gewoon doen.” 

We zijn hier niet gekomen om luchtkastelen te bouwen 

"Onze missie is 'Het Goede Doen' en dat is voor mij; waarderen wat je hebt en niet altijd maar meer moeten willen. Daarin het Goede Doen voor je familie, voor je vrienden, in je werk, voor de wereld. Mijn vader zei altijd: blijf jezelf en doe je best. Meer dan dat kun je niet doen, maar ga er wel voor. Niet omdat het aan de buitenkant dan zo mooi uitziet, maar écht omdat we het echt willen en zien dat het nodig is.  We zijn hier niet gekomen om luchtkastelen te bouwen, wel duurzamere en mooiere stukjes Nederland.” 

Als het op is, is het ook écht op 

“Als ontwikkelende bouwer leren we iedere dag meer over bijvoorbeeld circulair bouwen of het efficiënter en duurzamer maken van het bouwproces als het gaat om logistieke stromen of afval scheiden. Er zijn zo veel onderdelen waarin we ons steentje letterlijk en figuurlijk bij kunnen en moeten dragen. Als de aarde straks op is, dan is ze ook écht op. Het is geen pakje boter die je opnieuw in de supermarkt koopt.”  

“Je kunt je afvragen: ik ben maar één iemand, wat draag ik nou bij met mijzelf? Maar wat nou als je dat keer 17,5 miljoen doet. Eén druppel is niks op een gloeiende plaat, maar een hele bak met druppels: dat wordt een ander verhaal. Als je ziet wat voor effect wij mensen hebben op de wereld; dat is mega. Je weet het allemaal wel, maar je voelt het denk ik pas echt als je het zelf ook gaat zien. Dichtbij. Het is enorm heftig dat de ijskappen smelten, maar dat voelt voor mij soms als een ver-van-mijn-bed-show. Onze directeur Koert refereerde laatst naar onze Twentse heide, die langzaam minder wordt omdat wij onszelf een bepaalde levenswijze blijven aanmeten. Dan word je toch wel even met beide benen op de grond gezet.” 

het goede doen: Simpel! je moet je er alleen even bewust van zijn. 

"Elkaar wat gunnen, fijn kunnen leven en tegelijk de wereld behouden: dat moeten we veel meer zien te combineren en te balanceren. Met elkaar en met alle schakels in de keten. Je kunt niet van een gezin met zes kinderen verwachten dat ze morgen volledig biologisch gaan eten terwijl dat enorm veel geld kost. Dat is niet haalbaar. Daar heb je óók de supermarkten, de boeren, de politiek voor nodig. We moeten het samen doen. Datzelfde geldt voor de bouw. Wij kunnen wel wat willen, maar als een opdrachtgever, de overheid, een onderaannemer niet mee kan of wil, dan wordt de uitdaging enorm.” 

“We moeten meer tussen de oren krijgen dat Het Goede Doen soms ook in hele kleine dingen zit, dat je niet altijd met de hoog-over problemen hoeft te beginnen. Dat voelt soms als een onmogelijke opgave. Ik ben bijvoorbeeld eens gaan uitzoeken hoeveel flesjes water we per jaar bestellen voor op de bouwplaats. Dat waren er echt enorm veel. Dit is nu aangepast naar zelfs een goedkoper alternatief in de vorm van kartonnen pakjes. Geld is dan ook al geen argument meer. Een hele simpele manier om Het Goede te Doen. Je moet je er alleen even bewust van zijn.” 

Doeners gezocht bij Dura Vermeer Bouw Hengelo

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.