Vorige
Nieuws

Veilige doorfietsroute tussen Utrecht Science Park – Veenendaal van start

Doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal

Dura Vermeer is gestart met de werkzaamheden voor het project ‘Doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal'. Om van deze route een veilige doorfietsroute te maken vinden er op verschillende plekken aanpassingen plaats, zoals het verbreden van fietspaden, inrichten van een fietsstraat en het vervangen van het wegdek. De route tussen Utrecht Science Park en Veenendaal loopt voor een groot deel langs de provinciale weg N225 via Driebergen, Doorn, Leersum en Amerongen. Het gaat om in totaal 33 kilometer, daarvan pakt Dura Vermeer +/- 20 kilometer aan.  

Op 4 maart is gestart met de werkzaamheden aan het fietspad tussen Doorn en Leersum en betreffen voornamelijk groot onderhoud. Het huidige fietspad wordt voorzien van nieuw asfalt en waar mogelijk verbreed met grasbetontegels. Ook wordt er nieuwe markering aangebracht waardoor het fietspad beter zichtbaar en veiliger wordt.

Het afgelopen jaar heeft Dura Vermeer met de provincie Utrecht en gemeente Utrechtse Heuvelrug en Rhenen een bouwteam gevormd om het ontwerp voor de doorfietsroute naar een uitvoerbaar niveau uit te werken en gesteld te staan voor de realisatiefase. Het project is verdeeld in vijf deelopdrachten, waarvan de eerste nu in uitvoering gaat. De uitvoering zal waar mogelijk emissieloos uitgevoerd worden. 

‘Na een succesvolle bouwteamfase waarin het ontwerp en de raakvlakken zijn uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp starten we nu met de realisatie van de eerste deelopdracht. Door met de provincie en gemeente in één bouwteam te zitten, hebben we vroegtijdig knelpunten kunnen oplossen en kunnen we snel schakelen door de korte lijntjes binnen de drie organisaties’, aldus projectmanager Luuk Verbij. 

1
3

Over ‘Doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal’ 

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te kunnen fietsen, werkt de Provincie Utrecht aan een regionaal fietsnetwerk. Een belangrijk onderdeel van het regionale fietsnetwerk zijn de negen doorfietsroutes. Deze worden gerealiseerd door bestaande fietspaden te verbeteren, aan elkaar te verbinden en te voorzien van herkenbare belijning en bewegwijzering. Zo wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en naar werk de fiets te pakken. Dat is gezond, vermindert de files op de weg en is goed voor ons klimaat. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer.

Veel geïnteresseerden via BouwApp 

Dat de doorfietsroute een project is waar veel mensen benieuwd naar zijn, bleek al ver voor de start van de werkzaamheden. De BouwApp-omgeving, waarin geïnteresseerden en bewoners updates ontvangen over de werkzaamheden, had voor de start van de werkzaamheden al meer dan 250 volgers.  

Ook op de hoogte blijven? Volg het project via de BouwApp  

Met de ‘Dura Vermeer BouwApp’ kun je de werkzaamheden volgen en op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen in de planning. Je kunt deze BouwApp gratis downloaden in de (app)store. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Veenendaal - Utrecht Science Park’, open het project en klik op ‘volgen’. Je ontvangt dan een bericht van ons zodra er nieuws is.  

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Midden Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!