Vorige
Nieuws

Verpleeghuis Floriadehof nu officieel geopend

Op 15 september is verpleeghuis Floriadehof in Zoetermeer officieel geopend. Wethouder Ter Laak fietste samen met één van de eerste bewoonsters, Irene Kruijthof, op een duofiets over een groene loper naar de ingang. Daar werd een lint doorgeknipt, waarmee de woonzorglocatie van Cardia nu echt geopend is. Dit verpleeghuis, dat er aan de buitenkant uitziet als een appartementencomplex, is sinds december 2020 in gebruik; er wonen 64 mensen met dementie. Zo’n 100 enthousiaste medewerkers verlenen hen kleinschalige en persoonsgerichte zorg.


Een thuis

In november 2019 werd de eerste paal geslagen voor deze woonzorglocatie in de wijk Rokkeveen. Daar was vóór de bouw van Floriadehof nog geen verpleeghuis, terwijl er steeds meer vraag kwam naar zorgplekken voor mensen met dementie. De locatie kent acht woningen. In elke woning vormen acht mensen met dementie samen met het personeel een huishouden. Ieder bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer met badkamer en toilet. De maaltijden en andere activiteiten vinden plaats in de gezamenlijke woonkamer. Het gebouw is zó ontworpen dat de bewoners zich veilig en in vrijheid door het hele pand én de wijk kunnen bewegen. Zo is Floriadehof voor hen echt een thuis.

 

Fietsen met de wethouder

Mevrouw Irene Kruijthof-Bionda (75) was één van de eerste die als bewoner haar intrek nam in Floriadehof. “Ik heb het hier heerlijk naar mijn zin. Op mijn eigen kamer ben ik lekker op mezelf, daar zit ik graag te tekenen. Eten en andere activiteiten doen we samen, dat is gezellig. Het eten is heel smakelijk. We overleggen met elkaar wat we gaan eten en we helpen met koken. Ik doe ook graag mee met de bewegingscoach. Fietsen vind ik leuk; binnen op de hometrainer of buiten op de duofiets.”
Op die duofiets mocht mevrouw Kruijthof afgelopen woensdag een klein stukje fietsen met wethouder Ter Laak van Zoetermeer. De wethouder is blij met de komst van Floriadehof naar Rokkeveen, zo vertelde zij bij de opening. “Dit is het soort verpleeghuis waar je je ouders graag zou willen laten wonen, als dat nodig mocht zijn.”

 

Duurzaam gebouw

Floriadehof is een duurzaam gebouw dankzij 124 zonnepanelen en een warmtepomp die in de zomer en in de winter voor een aangename temperatuur zorgt. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met Dura Vermeer en de eigenaar van het gebouw, het Bouwinvest Healthcare Fund. Het pand is door EGM architecten ontworpen en sluit mooi aan op de wijk.

 

Meer informatie op:

www.cardia.nl

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!