Vorige
Nieuws

Woonfonds 100 duurzame huurwoningen RijswijkBuiten groot succes

In oktober is de verhuur gestart van 100 duurzame huurwoningen in project ‘Wonen in de Cocon’ in RijswijkBuiten. Deze woningen zijn speciaal gebouwd vanuit Woonfonds RijswijkBuiten. Met de oprichting van het woonfonds maken de gemeente Rijswijk, Vastgoed Syndicering Nederland (VSN) en Dura Vermeer de realisatie van deze woningen voor middeninkomens mogelijk en betaalbaar op de lange termijn. Met ruim 3200 inschrijvingen is het Woonfonds RijswijkBuiten een bewezen succes.

Betaalbaar wonen
“Dura Vermeer is ervan overtuigd dat deze aanpak met het Woonfonds ook kansrijk is voor andere gemeenten die ervoor willen zorgen dat woningen financieel bereikbaar blijven voor mensen met middeninkomens”, aldus Dick Boelen, directeur bij Dura Vermeer. De komst van deze huurwoningen stimuleert de doorstroom uit de sociale huur. Mensen die zich inschrijven krijgen voorrang wanneer zij een sociale huurwoning achterlaten in Rijswijk. Ook bewoners die zes jaar aansluitend in Rijswijk hebben gewoond of in Rijswijk werken, krijgen voorrang. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er in Rijswijk sociale huurwoningen vrijkomen voor andere woningzoekers en dat mensen met middeninkomens in Rijswijk kunnen blijven wonen.

Een duurzame wijk
De woningen worden op dit moment gebouwd in deelgebied Parkrijk in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Wethouder Armand van de Laar (RijswijkBuiten): “We bouwen hier niet alleen huizen, maar een gemeenschap waar iedereen welkom is. RijswijkBuiten is een grote ontwikkeling, maar daarbinnen proberen we kleinschalig fijne buurten te maken waar je je thuis voelt. Dat betekent ook dat er voorzieningen in de buurt zijn zoals een gezondheidscentrum, school en supermarkt. Dat noem ik het Rijswijks buurtbouwen.”

De eengezinswoningen worden verwarmd met warmtepompen en krijgen zonnepanelen op het dak. Daarnaast kunnen de bewoners op een aantal centrale plekken in Parkrijk deelauto’s en (bak)fietsen huren als alternatief voor de (tweede) auto.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!