Vorige
Nieuws

Zelfde koers, andere stuurman

Het was relatief kort maar des te krachtig: in zijn 5 jaar als directievoorzitter heeft Koert Terhürne een sterke koers gezet met Dura Vermeer Bouw Hengelo. Nu er beroep op hem wordt gedaan als Directievoorzitter Divisie Bouw & Vastgoed bij Dura Vermeer, geeft hij de voorzittershamer door aan Bart Pigge, voormalig directeur voorbereiding. “Het schip, de bemanning en de koers blijven hetzelfde, alleen de stuurman wisselt”.
Dura Vermeer maakt zich met een wijziging in de landelijke topstructuur klaar voor een nieuwe periode. De markten waarin het bedrijf opereert worden steeds complexer, uitdagender en competitiever. Het borgen van de continuïteit als onafhankelijk familiebedrijf in de bouwsector is voor hen het allerbelangrijkst. Dit vraagt om wendbaarheid, ondernemerschap en het optimaal kunnen bedienen van klanten en overige stakeholders. 
Koert: “Kort samengevat werken we toe naar een plattere organisatie met kortere lijnen. Dit maakt ons over de totale linie daadkrachtiger en meer wendbaar. Zo kunnen we sneller schakelen, meer kansen benutten en de veranderende markt omarmen. Mij werd gevraagd om hier mede vorm aan te geven in de rol van Directievoorzitter Divisie Bouw & Vastgoed. Een mooie uitdaging waar ik enorm dankbaar voor ben en die ik invulling zal geven op de manier zoals collega’s en opdrachtgevers die van mij gewend zijn. Na 28 jaar oprecht werkplezier bij Dura Vermeer Bouw Hengelo zal ik onze prachtige organisatie daarom verlaten. Vanzelfsprekend zal ik betrokken blijven vanuit mijn nieuwe rol. Het is fijn om te weten dat ik de organisatie bij Bart in goede handen achter kan laten.”

Wendbaarheid en continuïteit 

Onder leiding van Koert is er een duidelijke koers gezet met Dura Vermeer Bouw Hengelo. De sterke focus op een gebalanceerde omzetmix, continuïteit en een gezonde bedrijfscultuur maakt dat het bedrijf zich goed staande houdt in uitdagende marktomstandigheden. Koert: “De coronacrisis werd al snel opgevolgd door oorlog in Oekraïne, met de gevolgen van dien. Ik ben trots dat we met onze club deze uitdagende tijd voortvarend hebben doorstaan. Wendbaarheid en continuïteit zijn hierbij de sleutelwoorden. Snel schakelen in extreme omstandigheden lukt alleen als je de volledige organisatie mee hebt. Want laat het vooral duidelijk zijn: het draait hier niet om mij. Dag in dag uit maken we met 400 collega’s de ambities van onze opdrachtgevers waar. We doen het écht samen, daar mogen we trots op zijn.”

Opgegroeid met de cultuurwaarden

De rol van directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo is inmiddels overgedragen aan Bart Pigge. Na zijn stageperiode bij Koert op het project Holland Casino in Enschede startte Bart in 2003 bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. Hij stroomde door naar de rollen werkvoorbereider, organisatiedeskundige, projectleider, bedrijfsleider en adjunct-directeur. De laatste vijf jaar was Bart als directeur binnen het MT verantwoordelijk voor de voorbereiding van utiliteitsbouw en appartementen. Koert: “Bart doorleeft de manier waarop we al jaren werken. Hij is letterlijk opgegroeid binnen onze cultuurwaarden. Met ruim 20 jaar werkervaring binnen onze organisatie heeft hij alle bagage om succesvol invulling te geven aan deze nieuwe uitdaging.” 
Bart brengt zijn kennis en ervaring graag in de praktijk en ziet dat continuïteit een belangrijke pijler is: “Op basis van continuïteit kunnen we langzaam doorgroeien en investeren in de toekomst. Niet omdat we de grootste van Nederland willen worden. Maar omdat een bepaalde omvang nodig is om de kwaliteit van onze disciplines te behouden en verder uit te bouwen. Zo kunnen we blijven investeren in de ontwikkeling van onze collega’s en inspelen op de veranderende markt. Denk hierbij aan onze duurzaamheidsambities, digitalisering en toekomstbestendige industrialisatie.” Aldus Bart.

Continu in beweging

Bij de vraag of Bart uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging verschijnt er een bescheiden lach op zijn gezicht: “Ik ben enorm trots op deze kans en ik pak hem graag met beide handen aan. Maar zoals Koert al zei: het draait niet om hem of om mij. Dura Vermeer Bouw Hengelo is continu in beweging. Hierbij kan ik terugvallen op een geweldig team om mij heen. We hebben écht veel kennis in huis, samen vinden we altijd een oplossing. Ik kijk ernaar uit om invulling te geven aan de ingezette koers. Die blijft onveranderd en ambitieus. Net als de kwaliteit van onze disciplines en de betrokkenheid bij onze opdrachtgevers.”
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Bart Pigge

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo Regio Heel Nederland, Regio Overijssel, Regio Drenthe, Regio Friesland, Regio Groningen, Regio Flevoland, Regio Gelderland, Regio Utrecht
Bart Pigge