Vorige

E-facturatie

WAAROM WIL DURA VERMEER EEN E-FACTUUR VAN HAAR LEVERANCIERS ONTVANGEN?

Dura Vermeer wil dat leveranciers de facturen elektronisch gaan aanleveren in een XML-standaard, oftewel via e-facturatie. Deze standaard wordt veel gebruikt in de bouw- en technieksector (DICO SALES 005) en maakt gebruik van beveiligde netwerkkoppelingen, waardoor bedreigingen rondom e-mailverkeer (en post) niet meer aan de orde zijn. In dit artikel zetten we de voordelen kort op een rij:

1. Veiligheid

Een belangrijk aspect van e-facturatie is de hoge mate van beveiliging van facturen. De e-facturen worden versleuteld verstuurd en ontvangen, waardoor de kans op fraude of gegevensinbreuk een stuk kleiner is dan bij de ouderwetse manier.

2. Toenemende verplichting in Europa

In de B2B-wereld gelden er steeds meer verplichtingen met betrekking tot de standaard in het verzenden van e-facturen. De regels in alle landen zijn nog niet allemaal gelijk, maar stevenen af op hetzelfde punt. Dura Vermeer gaat daarin mee.

3. Betere data-integriteit

Als e-facturen zijn verzonden, kunnen ze niet meer worden gewijzigd zonder dat daar bericht van komt. Dat zorgt ervoor dat iedereen met dezelfde gegevens werkt en het vermindert het risico op conflicten.

4. Kostenbesparing

Door over te stappen op e-facturatie kunnen kosten bespaard worden, door bijvoorbeeld menselijke fouten uit te sluiten. Daardoor gebeuren er geen vertragingen of correcties en worden er geen facturen vergeten.

5. Integratie met boekhoudsoftware

E-facturatie wordt naadloos geïntegreerd met boekhoudsoftware en ERP-systemen, waardoor gegevens automatisch in de financiële administratie terecht komen. Daardoor hoeft er niets meer met de hand ingevoerd te worden en worden fouten zoveel mogelijk uitgesloten.

6. Snellere en efficiëntere betalingen

Doordat een groot deel van het proces bij e-facturatie wordt geautomatiseerd, worden facturen sneller verwerkt en goedgekeurd. Daardoor verbeteren de betalingscycli en de cashflow van zowel de verzender als de ontvanger.

Wil je meer informatie over dit digitale facturatie systeem en welke opties er voor jou zijn? Kijk dan op de website van onze partner Banqup.

Over digitaal factureren

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.