Vorige
Amsterdamse Poort

Een transformatie van winkelcentrum naar stadshart voor Zuidoost

Status: in voorbereiding
Bouw & Vastgoed

Dura Vermeer Bouw Midden West is in het bouwteam bezig met de voorbereiding van Amsterdamse Poort, blok 3 van cluster 7, het stadsblok met wooneenheden, commerciële ruimten en parkeerplaatsen. 

Blok 3 aan de Hoogoorddreef, naar ontwerp van BurtonHamfelt Urban Architecture, is een uniek en robuust multifunctioneel gebouw in het woon-winkelgebied van de Amsterdamse Poort. Het 40.000m2 grootte project bestaat uit een gevarieerde mix aan huurappartementen. Daarnaast zijn er maatschappelijke en commerciële ruimten, een openbare parkeer- en stallingsgarage met ruim 400 parkeerplaatsen.

Wonen in het stadsgroen

Uitgangspunt voor blok 3 is een duurzaam, groen en sociaal inclusieve leefomgeving. Bewoners kunnen elkaar straks ontmoeten in de gemeenschappelijke binnentuin die op het dak van de parkeergarage wordt gerealiseerd. Hier kan men genieten van het groen en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Het groen, niet alleen op de daken maar ook op de gevels, vergroot de biodiversiteit en filtert de lucht. Daarnaast vangt de daktuin water op, wordt er op een duurzame manier warmte opgewekt.

Wooneenheden, commerciële ruimten en parkeerplaatsen in het stadsgroen

Bewoners kunnen elkaar straks ontmoeten in de gemeenschappelijke binnentuin

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.