Vorige
Scholen Auris Taalplein De Triangel Gouda

Waar onderwijs samenkomt onder één duurzaam dak

Gouda
Aanbesteding
Bouw & Vastgoed

Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én de samenleving. Kinderen die goed onderwijs krijgen, krijgen kansen voor de toekomst. Daar draagt Dura Vermeer graag haar steentje aan bij. In Gouda realiseert Dura Vermeer Bouw Zuid West een nieuw onderwijsgebouw met gymzaal, kinderopvang en buitenruimte. Een veilige thuishaven waar scholen Auris Taalplein De Triangel Gouda in gehuisvest worden. Onder één duurzaam dak komen straks speciaal onderwijs, het taalplein en kinderopvang samen.  

Duurzaam onderwijsgebouw

In de realisatie van het nieuwe onderkomen wordt drystack toegepast, een duurzaam, milieuvriendelijk en veilig metselsysteem.

Scholen Auris Taalplein De Triangel Gouda

Het nieuwe onderwijsgebouw is een mooie samenwerking tussen een reguliere basisschool en een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Naar verwachting start de bouw van het complex in het vierde kwartaal van 2023. Een belangrijk onderdeel van de opgave is dat de scholen tijdens het bouwproces op het terrein gehuisvest blijft.  

In de realisatie van het nieuwe onderkomen wordt drystack toegepast, een duurzaam, milieuvriendelijk en veilig metselsysteem. Dit systeem stoot niet alleen veel minder CO2 uit, de elementen kunnen als geheel of apart opnieuw worden gebruikt in nieuwe projecten. Zo wordt ook op het gebied van duurzaamheid aan de toekomst van de leerlingen gebouwd.  

Het is een wijkschool met een leerlingpopulatie die een goede afspiegeling is van de maatschappij. De school biedt goede kwaliteit onderwijs voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. De Triangel heeft oog voor ieder kind en biedt begeleiding op maat. Naast reguliere groepen en plusgroepen is er een fulltime mogelijkheid voor hoogbegaafdenonderwijs en een Prisma groep.

 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.