Vorige
Blaak16

Bruist weer van de energie.

Rotterdam
10-2015 - 11-2017
Bouw & Vastgoed

In het Rotterdamse stadshart, midden in het zakencentrum, daar ligt Blaak16. Op nog geen 100 meter afstand van de Markthal, tegenover Station Blaak. Een plek waar de energie voelbaar is, waar levendigheid de sfeer bepaalt, waar het goed zaken doen is. Het uit de jaren zeventig daterende kantoorgebouw was toe aan een ingrijpende facelift. De duurzame renovatie is onder architectuur uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Zuid West en Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Hoog duurzaamheidsniveau

Het pand voldoet aan een hoog niveau waardoor het zelfs een BREEAM-certificering Excellent heeft ontvangen.

Een pittige uitdaging

Het gebouw staat op een drukke straat die vlakbij scholen, een trein- en metrostation en de populaire trekpleister de Markthal ligt. Er zijn uitgebreide voorzieningen getroffen om de overlast te beperken en de veiligheid te garanderen.

Het iconische gebouw beschikt over twaalf verdiepingen met grote vrij indeelbare werkvloeren, een rooftop terrace & office en een eigen parkeergarage met 125 parkeerplaatsen. Blaak16 kenmerkt zich door de openheid en het vele licht. Een royale ontvangsthal waarin de strakke lijnen van de gevels zijn doorgetrokken, vormt de entree naar de indrukwekkende kantoortoren. Het grote glasoppervlak in de gevels zorgt voor een bijzondere lichtinval die bijdraagt aan de overweldigende beleving van het gebouw.

HOOG DUURZAAMHEIDSNIVEAU 

Het ontwerp van Blaak16 heeft de BREEAM-certificering Excellent ontvangen. Om een dergelijk hoog niveau te realiseren heeft het pand een nieuwe gevel gekregen met een isolatiewaarde van minimaal 4,0 m² K/W, een nieuwe entree, een WKO-systeem met een warmtepomp, klimaatplafonds en een sprinklerinstallatie. Blaak16 beschikt over Energielabel A.

BEST PRESTERENDE BOUWPLAATS 

De renovatie was een pittige uitdaging omdat het gebouw op een drukke straat ligt vlakbij scholen, een trein- en metrostation en de populaire trekpleister de Markthal. Er zijn uitgebreide voorzieningen getroffen om de overlast te beperken en de veiligheid te garanderen. Zo is er een fietstunnel gecreëerd om de fietsers en voetgangers te beschermen tegen mogelijk vallend puin. Ook is er slim gebruik gemaakt van de bestaande materialen en hergebruikt om een keet en toiletvoorzieningen te maken.

Met deze best practices volgens Bewuste Bouwers heeft de bouwplaats in 2017 de tweede prijs gewonnen voor het award ‘best presterende bouwplaats’. Bewuste Bouwers heeft deze award in het leven geroepen om opgedane kennis te delen zodat bouwplaatsen beter kunnen presteren. De winnaars staan symbool voor de imagoverbetering van de bouw.

www.blaak16.nl 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.