Vorige
Confectiefabriek

TRANSFORMATIE VOORMALIGE CONFECTIEFABRIEK NAAR 25 LOFTWONINGEN

Rotterdam
Bouw & Vastgoed

In opdracht van Open Development is de voormalige confectiefabriek getransformeerd naar een woongebouw met 25 loftwoningen, volgens het ontwerp van Mei architecten. Op het dak zijn 3 penthouses gerealiseerd die vanaf het maaiveld niet zichtbaar zijn om het staatbeeld intact te houden.

Herstel naar oude glorie

gemetselde dakrand, oorspronkelijke raamindeling en statige entree

Transformatie

Van een textielfabriek uit 1920 naar loftwoningen in 2020

Naast het gebouw is een brede ‘steeg’ aanwezig, waardoor de straatwand incompleet oogt. Hier zijn 2 nieuwe woningen gebouwd die aansluiten bij de bestaande bebouwing, de confectiefabriek blijft als gebouw autonoom.

De confectiefabriek staan in de wijk Middelland in Rotterdam. Hier werden begin twintigste eeuw verschillende textielfabrieken gebouwd. In 1920 opende de confectiefabriek van de gebroeders Groosjohan in de Aleidisstraat haar deuren.

Confectiefabriek voorkant

In de loop van 100 jaar had het pand haar allure verloren, maar gelukkig zijn de karakteristieke gevelelementen behouden. Dit vormde de basis van het herstel van de confectiefabriek naar oude glorie, inclusief de gemetselde dakrand, oorspronkelijke raamindeling en statige entree. Door deze ingrepen aan de buitenzijde is weer een markant gebouw neergezet.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.