Vorige
De Goudsche Stoomblekerij

Nieuwe invulling voor een historische plek

Gouda
10-2018 - 08-2019
Bouw & Vastgoed

Ruim en royaal wonen in een nieuwbouwwoning dichtbij de historische binnenstad van Gouda; Dura Vermeer heeft dit mogelijk gemaakt voor onder andere Goudse doorstromers. Het terrein tussen de Nieuwe Gouwe OZ en de Kattensingel wacht sinds 1986 op een nieuwe bestemming. Dura Vermeer Bouw Zuid West heeft aan deze historische plek een nieuwe invulling gegeven met nieuwbouwproject De Goudsche Stoomblekerij.

Nieuwe bestemming

Deze historische plek heeft een nieuwe invulling gekregen met nieuwbouwproject De Goudsche Stoomblekerij.

Karakteristieke panden

Het traditionele metselwerk, bestaande uit kalkzandsteen en kanaalplaat, is omgezet naar prefab beton en prefab metselwerk, een strak en duurzaam alternatief.

Op het terrein heeft een eeuw lang de stoomblekerij ‘De Drie Notenboomen’ gestaan. In 1972 werden de werkzaamheden gestopt en het gebouw overgedragen aan de gemeente Gouda. Dura Vermeer heeft de afgelopen jaren diverse plannen gemaakt voor deze unieke plek. De ontwikkeling van De Goudsche Stoomblekerij, met 23 royale herenhuizen bleek zeer succesvol. Dura Vermeer heeft dit plan binnen een jaar gerealiseerd.

Eigentijds ontwerp

Het ontwerp van het project De Goudsche Stoomblekerij sluit aan op de karakteristieke monumentale panden in de omgeving. Het project kenmerkt zich door natuurlijke materialen en hebben een eigen en herkenbare stijl. Het traditionele metselwerk, bestaande uit kalkzandsteen en kanaalplaat, is omgezet naar prefab beton en prefab metselwerk, een strak en duurzaam alternatief. Veel kwaliteit staat centraal in het ontwerp, de woningen worden standaard opgeleverd met een uitbouw. De 23 herenhuizen zijn ruim en tellen 155 tot 177 vierkante meters, met aan de achterkant een collectief binnenterrein met voldoende parkeergelegenheid en waar kinderen veilig kunnen spelen. Met aan de voorkant de statige gevels. Door aanvullende getroffen maatregelen zijn de aangrenzende rijksmonumenten tijdens de bouw ongedeerd gebleven.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.