Vorige
Flexwonen Lansingerland

Langdurige opvang voor Oekraïners

Niemand weet hoe lang de oorlog tussen Oekraïne en Rusland nog duurt. We weten ook nog niet wanneer de mensen, die gevlucht zijn door de oorlog, terug kunnen naar huis. Ook de wederopbouw van een land na oorlog heeft tijd nodig.

Woonwijk in 1 jaar gerealiseerd

Op de locatie Sporthoeklaan in Lansingerland is ruimte voor langdurige opvang Oekraïners én mensen die met spoed een woning zoeken. Woningbouwcorporatie 3B Wonen en de gemeente Lansingerland hebben samen het initiatief genomen in samenwerking met Dura Vermeer om deze woonwijk met 132 woningen te realiseren. Dit project is onder veel tijdsdruk tot stand gekomen. Normaal heeft woningbouw een doorlooptijd van meerdere jaren. Dit project hebben we het met elkaar in ruim een jaar gerealiseerd, vanaf initiatief.

Het was een langgekoesterde wens van de gemeente en 3B Wonen: flexwoningen voor woningzoekenden in Lansingerland. Op de locatie Sporthoeklaan staan inmiddels 132 flexwoningen. Ze bieden woonruimte aan 150 Oekraïners en 78 woningzoekenden in Lansingerland.

Tijdelijke woonruimte

Een flexwoning is tijdelijk en biedt de huurder een snelle tijdelijke oplossing en rust om verder te zoeken naar meer passende woonruimte. Het gaat om mensen die bij de Woonnet Rijnmond staan ingeschreven. Het huurcontract heeft een maximum looptijd van twee jaar.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.