Vorige
Floriade

Maak kennis met Floriade en Hortus, de groene stadswijk van de toekomst

Floriade

Vanaf 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere een halfjaar lang het podium geweest voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met het thema ‘Growing Green Cities’. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdek je innovatieve groene oplossingen uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie.

Dura Vermeer en Floriade

Dura Vermeer kent een lange geschiedenis met de Floriade en was betrokken bij de realisatie van de laatste drie Floriades. Bijzonder aan de editie van 2022 is dat de Floriade van meet af aan uitgaat van de realisatie van een nieuwe woonwijk: Hortus. Deze groene stadswijk van de toekomst wordt na de expo gerealiseerd op het Floriadeterrein.

GEBIEDSOntwikkeling, infra en bouw

Zowel voor, tijdens als na de expo is Dura Vermeer een vaste waarde op het Floradeterrein op het gebied van gebiedsontwikkeling, infra en bouw. We geven je graag een indruk van onze activiteiten:

Openbaar gebied

Van ontwerp tot en met het bouw- en woonrijp maken van het gebied. Overal is zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande omgeving door 'omgekeerd bouwen' toe te passen.

Tweede leven brug

Realisatie fiets- en voetgangersbrug van 80 meter die volledig bestaat uit hergebruikte materialen.

Woontoren Flores

Een woontoren met prachtig gevelkunstwerk, 80 appartementen en een commerciële ruimte (status: opgeleverd).

Zorggebouw Flora

Een nieuw thuis bij Zorggroep Almere voor 130 mensen met dementie (status: opgeleverd).

Woontoren Pharus

Een van de meest groene woontorens van Europa. De energieneutrale toren ademt van binnen en buiten kwaliteit en duurzaamheid uit. 62 koopappartementen bieden uitzicht op het arboretum, de stad en/of water (status: in ontwikkeling).

Hortus Ancker

In je luxe waterwoning aan het Weerwater ben je één met de natuur. Stap zo in je boot of neem een duik vanaf je terras. Er is ruimte voor 40 drijvende watervilla’s en 20 oevervilla’s (status: in ontwikkeling).

Hortus

Na afloop van de expo wordt op het rijke erfgoed van de Floriade een nieuwe, groene stadswijk gerealiseerd. Ontwikkelcombinatie Amvest-Dura Vermeer ontwikkelt er circa 660 woningen (status: in ontwikkeling).

Bezoek het Hortus-paviljoen

Bezoekers van de expo zijn van harte welkom op het Hortus-paviljoen (nr. 128) voor een indruk van de toekomstige stadswijk.

Meer informatie

Lees verder als je meer wilt weten over onze projecten op het Floriade-terrein:

- Hortus, groene stadswijk van de toekomst
- Tweede leven brug
- Zorggebouw Flora
- Woontoren Flores
- Smart Thermal Grid
- Floriade Expo 2022

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!