Vorige
Floriade

De Wereldtuinbouwtentoonstelling 2022 en nieuwe woonwijk Hortus

Ontwikkeling en bouw 'Groene stad van de toekomst'

Archerpad, Almere
01/2019 - 04/2023
Samenwerkingscontract
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Dura Vermeer ontwikkelt en realiseert de Floriade Almere en de bijbehorende nieuwe woonwijk Hortus. De wereldtuinbouwtentoonstelling opent in april 2022 haar deuren. Daarna wordt de woonwijk verder gerealiseerd. 

INNOVATIES 

Dura Vermeer kent een lange geschiedenis met de Floriade en was betrokken bij de realisatie van de laatste drie edities. Het thema van deze editie is “Growing Green Cities”, met ruimte voor innovaties op het gebied van duurzame energie, gezonde voeding, groen en gezondheid. Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten en Dura Vermeer Infra Regio Noord West zijn partners in realisatie van de openbare ruimte.

Gebiedsontwikkeling

Wij maken het gehele expo-gebied bouw-en woonrijp.

Growing Green Cities

We houden zoveel mogelijk rekening met de omgeving.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van kunstwerken en het bouw- en woonrijp maken van het gehele expo-gebied. Hierbij wordt er rekening gehouden met het waardevolle bestaande groen en de vele stakeholders, zoals Floriade BV, Gemeente Almere, Nutsbedrijven, deelnemers en uiteraard de bezoekers.

NIEUWE WOONWIJK 

Dura Vermeer Bouw Hengelo is partner in de ontwikkeling en bouw van de paviljoens en woningen in het gebied. Bijzonder aan deze Floriade is namelijk dat er een geheel nieuwe woonwijk gerealiseerd wordt op het terrein.

De Floriade - September 2020

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marieke Mentink

Titulair Directeur | Dura Vermeer Bouw Hengelo Regio Heel Nederland
Marieke Mentink
Infra

Marcel de Jong

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Flevoland, Regio Utrecht
Marcel de Jong