Vorige
Het Haagse Zuiderpark

Wonen in nieuwbouw, pal aan het Haagse Zuiderpark

Den Haag
12-2017 - 10-2019
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Wonen in nieuwbouw, pal aan het Haagse Zuiderpark; Dura Vermeer heeft dit mogelijk gemaakt. Nadat aan de Loevesteinlaan grond is aangeschaft, zijn twee complexen gebouwd met in totaal 108 appartementen.

Alles in BIM

Het hele project is door Dura Vermeer zelf gemodelleerd in 3D met BIM.

Duurzaam

Naast de goede isolatie van de woningen, liggen er zonnepanelen op het dak en zijn de beide gebouwen aangesloten op stadsverwarming.

Belegger Woonhave heeft de 108 appartementen afgenomen en inmiddels pakken bewoners van De Loef I de verhuisdozen uit en bouwplaatsmedewerkers leggen de laatste hand aan De Loef II.

Het hele project is door Dura Vermeer zelf gemodelleerd in 3D met BIM. Alle betrokken partners, denk aan bijvoorbeeld installateurs, hebben hun werk ook in het 3D-model getekend. Zelfs de eigen materieeldienst heeft de tunnelbekisting gemodelleerd in het 3D-model.

Bijzonder is dat Woonhave gedurende het hele bouwtraject heeft meegekeken en meegedacht over het einderesultaat. Ook de gemeente Den Haag is bij dit project betrokken. Gezamenlijk is gekeken of extra duurzaamheidskenmerken aan het project konden worden toegevoegd.

Naast de goede isolatie van de woningen, liggen er zonnepanelen op het dak en zijn de beide gebouwen aangesloten op stadsverwarming. Deze stadsverwarming maakt gebruik van geothermie, ofwel aardwarmte. Waarbij we de woningen voorzien van warmte uit de grond, die we uit twee kilometer diepte halen.

Een centrale ligging

Uitzicht op het Zuiderpark

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.