Vorige
Het nieuwe hoofdkantoor van KPN

Renoveerden we regiokantoor KPN tot moderne eyecatcher

Rotterdam
03-2017 - 11-2018
Bouw & Vastgoed

Modern en future proof, dát moest het nieuwe hoofdkantoor van KPN uitstralen. Middels een ingrijpende transformatie is een nieuw icoon opgeleverd. De markante toren onder aan de Erasmusbrug benadrukt dat KPN en haar medewerkers middenin de samenleving staan.

Modern en future proof

Het ontwerp van de uitbreiding is zo flexibel dat KPN kan inspelen op veranderende wensen en eisen in de toekomst.

Iconisch en duurzaam

Er is veel gebruikgemaakt van gerecycled materiaal, zoals het tapijt en meubilair.

Het 18.500 m2 gebouw, naar ontwerp van Renzo Piano, is uitgebreid met een glazen terminal van nog eens ongeveer 2.800 m2. Op de begane grond bevindt zich een groot auditorium, vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant, een KPN winkel en een restaurant van de keten Happy Italy.

Het gebouw is compleet geschikt voor de toekomst. Het ontwerp van de uitbreiding is zo flexibel dat KPN kan inspelen op veranderende wensen en eisen in de toekomst. Voor de gevel van de plint is speciaal triple glas gebruikt dat zorgt voor een energiezuinig gebouw.

ICONISCH ÉN DUURZAAM

Het resultaat van alle inspanningen is een even iconisch als duurzaam pand. Daarbij is veel gebruikgemaakt van gerecycled materiaal, zoals het tapijt en meubilair. De stoelen worden geleased. Het auditorium heeft een gigantisch raam met uitzicht op de Erasmusbrug. Het pand legt verbinding met de omgeving, het verleden, heden én toekomst van KPN.

RENOVEREN OP DE WERKVLOER

Tijdens de renovatie bleven zo’n 600 medewerkers van KPN in het gebouw doorwerken. De bestaande kantoorvloeren zijn in twee fases vervangen voor grote open flexibele werkruimtes met een moderne, robuuste uitstraling. Een ingrijpende verbouwing, waarbij op de onderste verdiepingen nieuwbouw verrees, terwijl de bovenste etages werden gerenoveerd.

Het nieuwe kantoor

Voor de gevel van de plint is speciaal triple glas gebruikt dat zorgt voor een energiezuinig gebouw.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.