Vorige
IJpelaar

Breda

verduurzamen van vier appartementencomplexen

Breda
Bouw & Vastgoed

Het verduurzamen van de galerijflats die stammen uit de jaren ’70 was gezegd een uitdaging. Niet zo zeer op technisch vlak, want de gebouwen verkeerden in een redelijke conditie, maar vooral op sociaal vlak. De appartementen worden bewoond door senioren. Veelal mensen die alleen wonen en dus hulpbehoevend waren: een bijzondere doelgroep met een bijzondere aanpak.

De flats kregen kortgezegd een nieuwe isolatieschil, een nieuw ventilatiesysteem en werden aangesloten op het warmtenet. Ondanks dat de werkzaamheden per woning maar zeven dagen in beslag namen, was het voor deze doelgroep heel ingrijpend. Om achter de voordeur aan de slag te kunnen en de renovatie technisch mogelijk te maken, was het noodzakelijk het vertrouwen van de bewoners te krijgen.

Voordeur

We zijn met alle bewoners individueel in gesprek gegaan om uit te leggen wat de werkzaamheden inhielden en te vragen wat ze nodig hadden om dit mogelijk te maken. Daarnaast hebben we samen met Alwel bijeenkomsten georganiseerd met de klankbordgroep bestaande uit bewoners. Op deze manier kregen bewoners een actieve rol in het project en konden ze hun wensen en zorgen delen.

Er was elke dag een bewonersconsulent aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan, te inventariseren waar extra hulp nodig was en in overleg met ons konden we vervolgens samen maatwerk leveren.

Bewoners kregen uiteindelijk veel wooncomfort terug én zijn van het gas af. Een huis zonder tocht en vocht en met extra aandacht voor veiligheid dankzij de videofoon.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.