Vorige
Kop van Rhijn

Spraakmakende architectuur in havengebied Oegstgeest aan de Rijn

Oegstgeest
februari 2019 t/m februari 2021
Bouw & Vastgoed

Op nog geen vijftien minuten fietsen van de Leidse binnenstad, direct gelegen aan de Oude Rijn in Oegstgeest ligt Kop van Rhijn. Dit nieuwbouwproject steekt in meerdere opzichten met kop en schouders boven alles uit. Het plan bestaat uit 44 appartementen verspreid over twee complexen en 20 woningen, waaronder kadewoningen met inpandige boothuizen, grachtenpanden en watervilla’s.

Een opmerkelijke ontwikkeling van BPD Ontwikkeling BV Zuid West met het architectuur van een luxe ‘pakhuis’. In de zomer van 2020 zijn de 20 woningen aan het water al opgeleverd door Dura Vermeer Bouw Zuid West. In het voorjaar van 2021 telden we daar 44 luxe appartementen bij op.

Opmerkelijke architectuur

langs de vaarroute tussen Leiden en Kagerplassen

Twee appartementengebouwen

De twee gebouwen aan de Oude Rijn en de Binnenrijn hebben een spraakmakende architectuur. De architect wilde een statement maken aan het water. Dat is gelukt! De grote, staande ramen met luiken, hijsbalken hoog aan de gevel, puntige daken en accenten in het metselwerk doen denken aan hoogwaardig gerestaureerde pakhuizen. Een tikje industrieel en bovenal ontzettend luxe en comfortabel.

Met een cappuccino in de hand en rustgevende muziek op de achtergrond turen over het water. In het voorjaar van 2021 is dit scenario werkelijkheid geworden voor de nieuwe bewoners van maar liefst 64 woningen in havengebied Oegstgeest aan de Rijn. De locatie van dit nieuwbouwplan is uitzonderlijk. Kop van Rhijn ligt namelijk langs de vaarroute tussen Leiden en Kagerplassen. Door de open verbinding met diverse vaarwateren kun je de boot ook echt als vervoersmiddel gebruiken.

Een tikje industrieel en bovenal ontzettend luxe en comfortabel

kadewoningen met inpandige boothuizen, grachtenpanden en watervilla’s.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!